Preparare Blat
Albusurile se bat spuma cu praful de sare si zahar.
Galbenusurile se amesteca cu ciocolata topita (calduta ) si untul topit.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor.
Adaugam faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia formata se pune in forma unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Se coace la foc potrivit apoi se pune pe un gratar sa se racesca.
*Blatul nu trebuie insiropat, este usor umed.
Preparare Crema
Gelatina se pune in laptele rece, se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare apoi se amesteca cu gelatina .
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Cand crema este ingrosata se ia de pe baia de abur si se lasa sa se racesca cateva momente.
Adaugam vanilia si amestecam periodic pana se raceste.
*Daca nu amestecam crema se transforma intr-o piftie 🙂
Se amesteca cu frisca batuta pana obtinem o crema omogena.
Peste crema obtinuta adaugam strugurii taiati pe jumatate si fara samburi.
Asamblare Tort cu struguri
Forma in care am copt blatul se unge cu putin ulei si se tapeteaza cu folie alimentara.
Asezam blatul – fara sa il insiropam apoi turnam crema diplomat amestecata cu strugurii.
Se uniformizeaza , se acopera cu folie alimentara si se pune la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Scoatem tortul din forma si il punem pe un platou.
Deasupra asezam strugurii taiati pe jumatate si cu o pensula ii ungem cu jeleu transparent (caldut) de la Dr.Oetker .
Masuram circumferinta si inaltimea cu o faie de hartie si adaugam in plus cate 10 cm in fiecare parte.
Topim ciocolata e baie de aburi , se ia deoparte si amestecam pana se raceste dar ramane si fluida.
Intindem hartia pe masa si cu o spatula intindem in strat uniform toata ciocolata.
O lasam cca 5 minute , apoi o ridicam usor si o asezam in jurul tortului, cu hartia spre exterior si unim cele doua capete.
Introducem tortul la rece pentru a se inatri ciocolata.
Cand ciocolata este intarita foarte bine indeparatam hartia cu grija.
Surplusul se indeparteaza cu ajutorul unui cutit.
Gata tortul !
Pofta Buna!
Salvează
Salvează