full screen background image

Aluat foarte fraged

Un aluat fraged in foi , perfect pentru pateuri, strudele, cornulete. O reteta simpla si fara prea multe batai de cap.

Aluat foarte fraged

Timp preparare:

1 ora si 30 min.

Ingrediente:

250 gr faina alba (000), 150 gr unt 65% grasime, 150 gr smantana 20% grasime, 1 praf sare.

Instructiuni preparare

Faina ( 200 gr ) se cerne intr-un vas, restul o folosim la modelarea aluatului.

aluat fraged (2)

Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana , sarea si se adauga peste faina.

aluat fraged (3)

Se framanta repede pana obtinem un aluat omogen.

aluat fraged (4)

Se acopera vasul cu o folie alimentara si introducem la rece pentru 30 minute.

aluat fraged (5)

Aluatul se intinde pe blatul de lucru (prafuit cu faina ) intr-o foaie de grosime 1-2 cm.

aluat fraged (6)

Se impatureste si se da la rece pentru 30 minute.

aluat fraged (1)

Se repeta operatia inca o data si se da la rece pentru 20 minute.

Se foloseste imediat.

Citeste si Reteta : Foietaj de Casa

Aluat foarte fraged
(36 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress