Aluat foarte fraged

Un aluat fraged in foi , perfect pentru pateuri, strudele, cornulete. O reteta simpla si fara prea multe batai de cap.
Ingrediente:

250 gr faina alba (000), 150 gr unt 65% grasime, 150 gr smantana 20% grasime, 1 praf sare.

Timp preparare

1 ora si 30 min.

4.6/5 - (54 votes)

Faina ( 200 gr ) se cerne intr-un vas, restul o folosim la modelarea aluatului.

aluat fraged (2)

Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana , sarea si se adauga peste faina.

aluat fraged (3)

Se framanta repede pana obtinem un aluat omogen.

aluat fraged (4)

Se acopera vasul cu o folie alimentara si introducem la rece pentru 30 minute.

 

aluat fraged (5)

Aluatul se intinde pe blatul de lucru (prafuit cu faina ) intr-o foaie de grosime 1-2 cm.

aluat fraged (6)

Se impatureste si se da la rece pentru 30 minute.

aluat fraged (1)

Se repeta operatia inca o data si se da la rece pentru 20 minute.

Se foloseste imediat.

Citeste si Reteta : Foietaj de Casa

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *