Aluat foarte fraged

Un aluat fraged in foi , perfect pentru pateuri, strudele, cornulete. O reteta simpla si fara prea multe batai de cap.
Ingrediente:

250 gr faina alba (000), 150 gr unt 65% grasime, 150 gr smantana 20% grasime, 1 praf sare.

Timp preparare

1 ora si 30 min.

4.6/5 - (54 votes)

Faina ( 200 gr ) se cerne intr-un vas, restul o folosim la modelarea aluatului.

aluat fraged (2)

Untul la temperatura camerei se amesteca cu smantana , sarea si se adauga peste faina.

aluat fraged (3)

Se framanta repede pana obtinem un aluat omogen.

aluat fraged (4)

Se acopera vasul cu o folie alimentara si introducem la rece pentru 30 minute.

aluat fraged (5)

Aluatul se intinde pe blatul de lucru (prafuit cu faina ) intr-o foaie de grosime 1-2 cm.

aluat fraged (6)

Se impatureste si se da la rece pentru 30 minute.

aluat fraged (1)

Se repeta operatia inca o data si se da la rece pentru 20 minute.

Se foloseste imediat.

Citeste si Reteta : Foietaj de Casa

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.