Cheesecake cu afine

Descopera o reteta simpla si delicioasa de cheesecake cu afine, reteta fara coacere! Este un desert usor de pregatit si cu o prezentare irezistibila. Datorita compozitiei sale delicioase, desertul cheesecake cu afine are o  textura fina   si o  savoarea dulce-acrisoara oferita de afine. Desertul perfect pentru mese in familie!
Cheesecake cu afine
Ingrediente:

Blat - 350 gr biscuiti digestivi, 100 gr unt 82%, 1/2 lingurita esenta vanilie.

Crema - 600 ml smantana pentru frisca, 170 gr zahar pudra, 10 gr gelatina, 100 ml lapte, 100 gr smantana fermentata, 200 gr crema fina de branza, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 lingurita esenta de rom.

Decor - 400 gr afine congelate, 20 gr amidon, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

10 / dimensiune forma 24 cm

5/5 - (16 votes)

 

Biscuitii se sfarama  intr-un robot sau se pun  intr-o punga si ii pisam cu merdeneaua.

Peste biscuitii sfaramati adaugam untul topit ( nu fierbinte)  si esenta de vanilie.

Amestecam pana obtinem o consistenta nisipoasa.

Compozitia formata se pune intr-o forma cu marginea detasabila.

Cheesecake cu afine

Cu o masura sau lingura  vom uniformiza toata suprafata, prin apasare.

Se introduce la frigider cca 20 minute , timp in care pregatim crema de branza.

Preparare Crema de branza

Gelatina se pune intr-un bol si se amesteca cu lapte rece. Se lasa la hidratat cca 10 minute.

Punem bolul pe baie de abur si amestecam pana gelatina se dizolva complet.

Mixam smantana pentru frisca cu  zahar pudra si esenta de vanilie.

Mixam smantana cu crema de branza   si  esenta de rom.

Amestecam frisca batuta cu crema de branza si compozitia de gelatina.

Mixam pana se omogenizeaza bine, iar compozitia formata o turnam in forma cu blatul de biscuiti.

Cheesecake cu afine

Introducem la rece pentru minim 1 ora.

Preparare decor

Amestecam afinele congelate cu amidon si zahar.

Cheesecake cu afine

Lasam 10 minute deoparte si apoi punem la foc mic.

Amestecam pana la primul clocot si mai lasam pe foc, maxim 1 minut.

Adaugam zaharul vanilat si amestecam.

Lasam compozitia sa se racoreasca si amestecam periodic.

Cheesecake cu afine

Turnam compozitia peste  cheesecake si punem din nou la rece.

Lasam cheesecake-ul  la  rece pentru minim 2 ore, preferabil peste noapte.

Desprindem forma si transferam cheesecake-ul pe un platou.

Cheesecake cu afinePastram la rece pana in momentul servirii.

Cheesecake cu afinePortionam si servim. Sa aveti pofta!

Descopera Cartea 40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle