Biscuitii se sfarama intr-un robot sau se pun intr-o punga si ii pisam cu merdeneaua.
Peste biscuitii sfaramati adaugam untul topit ( nu fierbinte) si esenta de vanilie.
Amestecam pana obtinem o consistenta nisipoasa.
Compozitia formata se pune intr-o forma cu marginea detasabila.
Cu o masura sau lingura vom uniformiza toata suprafata, prin apasare.
Se introduce la frigider cca 20 minute , timp in care pregatim crema de branza.
Preparare Crema de branza
Gelatina se pune intr-un bol si se amesteca cu lapte rece. Se lasa la hidratat cca 10 minute.
Punem bolul pe baie de abur si amestecam pana gelatina se dizolva complet.
Mixam smantana pentru frisca cu zahar pudra si esenta de vanilie.
Mixam smantana cu crema de branza si esenta de rom.
Amestecam frisca batuta cu crema de branza si compozitia de gelatina.
Mixam pana se omogenizeaza bine, iar compozitia formata o turnam in forma cu blatul de biscuiti.
Introducem la rece pentru minim 1 ora.
Preparare decor
Amestecam afinele congelate cu amidon si zahar.
Lasam 10 minute deoparte si apoi punem la foc mic.
Amestecam pana la primul clocot si mai lasam pe foc, maxim 1 minut.
Adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Lasam compozitia sa se racoreasca si amestecam periodic.
Turnam compozitia peste cheesecake si punem din nou la rece.
Lasam cheesecake-ul la rece pentru minim 2 ore, preferabil peste noapte.
Desprindem forma si transferam cheesecake-ul pe un platou.
Pastram la rece pana in momentul servirii.
Portionam si servim. Sa aveti pofta!
Descopera Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI”