Inghetata de ciocolata reteta. Inghetata de ciocolata cea mai buna reteta.
Intr-un vas adaugam laptele condensat si galbenusurile.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena si punem vasul pe baie de abur.
Amestecam periodic pana compozitia se ingroasa , in maxim 8 minute este gata.
In compozitia fierbinte adaugam ciocolata bucati si amestecam.
Vom obtine o compozitie densa, usor ingrosata.
Se lasa sa se raceasca complet, apoi adaugam esenta de vanilie si rom.
Smantana pentru frisca se mixeaza . Frisca obtinuta se amesteca usor cu compozitia de ciocolata.
Compozitia formata se pune intr-o caserola , se acopera cu o folie alimentara si se introduce la congelator.
Dupa 2 ore amestecam compozitia si se pune din nou la congelator.
Se lasa la congelator minim 5 ore.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Inghetata de ciocolata si nuca pecan
2 thoughts on “Inghetata de ciocolata”
Felicitări!
Multumesc pentru apreciere !