full screen background image

Inghetata de ciocolata

Astazi va prezint reteta mea preferata in acest sezon – inghetata de ciocolata . Desertul este cremos, fin si se preparara usor. Desertul perfect intr-o zi de vara !

Inghetata de ciocolata

Timp preparare:

1 ora

Portii:

2

Ingrediente:

80 gr ciocolata 50% cacao, 2 galbenusuri, 150 ml lapte condensat, 1 lingurita esenta de vanilie, 2 lingurite esenta de rom, 200 ml smantana pentru frisca.

Instructiuni preparare

Inghetata de ciocolata reteta. Inghetata de ciocolata cea mai buna reteta.

Inghetata de ciocolata

Intr-un vas  adaugam laptele condensat si galbenusurile.

Amestecam   pana obtinem o compozitie omogena si punem vasul pe baie de abur.

Amestecam periodic pana compozitia se ingroasa ,  in maxim 8 minute este gata.

In compozitia fierbinte adaugam ciocolata bucati si amestecam.

Vom obtine o compozitie densa, usor ingrosata.

Inghetata de ciocolataSe lasa sa se raceasca complet,  apoi  adaugam esenta de vanilie si rom.

Smantana pentru frisca se mixeaza  . Frisca obtinuta  se amesteca  usor cu compozitia de ciocolata.

Compozitia formata se pune intr-o caserola , se acopera cu o folie alimentara si se introduce la congelator.

Inghetata de ciocolataDupa 2 ore amestecam compozitia si se pune din nou la congelator.

Se lasa la congelator minim 5 ore.

Inghetata de ciocolataSa aveti pofta !

Vezi si reteta : Inghetata de ciocolata si nuca pecan

Inghetata de ciocolata
(4 voturi)

 

Vase si ustensile

Colaborari

Vezi si alte retete delicioase




2 thoughts on “Inghetata de ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Dulceata de mure

Dulceata de mure - aroma perfecta de la micul dejun!

Închide