Prajitura cu branza si ciocolata

Prajitura cu branza si ciocolata, desert  gustos si aromat pentru mese in familie. O prajitura de casa delicioasa si usor de preparat, iar daca nu doriti ciocolata o puteti inlocui cu stafide sau fructe. Prajitura cu branza si ciocolata fara blat, poate reprezenta cu succes desertul vedeta pentru masa de Paste.
Prajitura cu branza si ciocolata
Ingrediente:

Blat - 600 gr branza dulce, 100 gr smantana grasa, 3 oua, coaja de la o lamaie, 150 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 100 gr faina, 5 gr praf de copt, 1 praf de sare, 100 gr  chips de ciocolata.
Pentru uns forma - 10 gr unt, 10 gr faina.
Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10/ tava rotunda cu diametru 28cm/ 4cm.

5/5 - (5 votes)

Prajitura cu branza si ciocolata retete. Prajitura cu branza si ciocolata  in imagini.

Prajitura cu branza si ciocolata

Separam albusurile de galbenusuri.

Punem intr-un vas: branza dulce, smantana, galbenusurile, coaja razuita de lamaie si zahar vanilat.

Vom mixa  pana obtinem o compozitie omogena.

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana se dizolva.

Adaugam compozitia peste crema de branza.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt, ciocolata si amestecam pana se incorporeaza.

Turnam compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina.

Prajitura cu branza si ciocolata

Punem la copt pentru 50 minute,  in cuptorul preincalzit la 180C, fara ventilatie.

Prajitura cu branza si ciocolata

Dupa coacere, prajitura se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Prajitura cu branza si ciocolata

Portionam si servim.

Prajitura cu branza si ciocolata

Sa aveti pofta!

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *