Gogosi pufoase

Gogosi ca la bunica - pufoase si aromate, o reteta simpla si rapida.
Ingrediente:

5 linguri zahar

250 ml apa calduta

10 gr drojdie uscata

coaja rasa de la 1 lamaie

2 plicuri zahar vanilat

1 praf de sare

500 gr faina

ulei pentru prajit

Decor: zahar pudra vanilat

Timp preparare

45 min

Nr. portii

14 bucati

4.2/5 - (35 votes)

Intr-un vas se amesteca toate ingredientele: drojdia, zahar, coaja de lamaie rasa, vanilia, apa si sare. Se amesteca 1-2 min si adaugam treptat faina, pana obtinem un aluat omogen.

Se acopera cu un servet de bucatarie si se lasa la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se scoate pe un blat presarat cu faina si se intinde intr-o foaie de 1 cm. Cu ajutorul unui pahar se decupeaza gogosile.

gogosi pufoase

 

 

Se lasa sa mai cresaca cca 15 min apoi se prajesc in ulei incins, la foc mic, pe ambele parti.

gogosi pufoase

Se scot pe servetele absorbante, apoi se pudreaza cu zahar.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *