Pricomigdale

Cu interior usor moale si exterior crocant , pricomigdalele sunt un desert la mare cautare, mai ales pentru mese festive. Va recomand sa incercati reteta !
Ingrediente:

120 gr migdale crude , 80 gr miez nuca, 5 albusuri , 10 gr zahar farin, 60 gr faina, 300 gr zahar, 5 gr zahar vanilat , 2 picaturi esenta migdale, 1 lingurita ulei pentru uns tava.

Timp preparare

1 ora si 30 min.

Nr. portii

~500 gr

5/5 - (112 votes)

Migdalele si nuca se macina la robot.

Miezul de nuca si migdalele macinate se amesteca  cu zaharul si cu albusurile de ou (nebatute).

pricomogdale-1

Punem vasul pe baie de abur si amestecam periodic pana ce compozitia se incalzeste bine.

pricomogdale-2

Se ia vasul de pe abur , amestecam  si lasam sa se racesca complet compozitia.

Adaugam zaharul vanilat, esenta de migdale si faina.

pricomogdale-3

Amestecam bine pana vom obtine o compozitie omogena.

 

 

pricomogdale-4

Se unge o tava cu un strat subtire de ulei si tapetam cu hartie de copt. Eu am copt 4 tavi 🙂 in functie de tava pe care o folositi.

pricomogdale-5

Cu ajutorul unui pos cu dui (varf rotund 8-10 mm) turnam forme mici si rotunde apoi le pudram cu zahar farin.

pricomogdale-6

Se coc cca 15 minute la foc mic , 140-160 C, iar baza fursecurilor devine aurie.

pricomogdale-7

Le lasam sa se racesca complet apoi le desprindem de pe hartia de copt.

pricomigdale-reteta

 

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.