Migdalele si nuca se macina la robot.
Miezul de nuca si migdalele macinate se amesteca cu zaharul si cu albusurile de ou (nebatute).
Punem vasul pe baie de abur si amestecam periodic pana ce compozitia se incalzeste bine.
Se ia vasul de pe abur , amestecam si lasam sa se racesca complet compozitia.
Adaugam zaharul vanilat, esenta de migdale si faina.
Amestecam bine pana vom obtine o compozitie omogena.
Se unge o tava cu un strat subtire de ulei si tapetam cu hartie de copt. Eu am copt 4 tavi 🙂 in functie de tava pe care o folositi.
Cu ajutorul unui pos cu dui (varf rotund 8-10 mm) turnam forme mici si rotunde apoi le pudram cu zahar farin.
Se coc cca 15 minute la foc mic , 140-160 C, iar baza fursecurilor devine aurie.
Le lasam sa se racesca complet apoi le desprindem de pe hartia de copt.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează