Pricomigdale

Cu interior usor moale si exterior crocant , pricomigdalele sunt un desert la mare cautare, mai ales pentru mese festive. Va recomand sa incercati reteta !
Ingrediente:

120 gr migdale crude , 80 gr miez nuca, 5 albusuri , 10 gr zahar farin, 60 gr faina, 300 gr zahar, 5 gr zahar vanilat , 2 picaturi esenta migdale, 1 lingurita ulei pentru uns tava.

Timp preparare

1 ora si 30 min.

Nr. portii

~500 gr

5/5 - (112 votes)

Migdalele si nuca se macina la robot.

Miezul de nuca si migdalele macinate se amesteca  cu zaharul si cu albusurile de ou (nebatute).

pricomogdale-1

Punem vasul pe baie de abur si amestecam periodic pana ce compozitia se incalzeste bine.

pricomogdale-2

Se ia vasul de pe abur , amestecam  si lasam sa se racesca complet compozitia.

Adaugam zaharul vanilat, esenta de migdale si faina.

pricomogdale-3

Amestecam bine pana vom obtine o compozitie omogena.

pricomogdale-4

Se unge o tava cu un strat subtire de ulei si tapetam cu hartie de copt. Eu am copt 4 tavi 🙂 in functie de tava pe care o folositi.

pricomogdale-5

Cu ajutorul unui pos cu dui (varf rotund 8-10 mm) turnam forme mici si rotunde apoi le pudram cu zahar farin.

pricomogdale-6

Se coc cca 15 minute la foc mic , 140-160 C, iar baza fursecurilor devine aurie.

pricomogdale-7

Le lasam sa se racesca complet apoi le desprindem de pe hartia de copt.

pricomigdale-reteta

 

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.