Cum facem tortul Cuib? Reteta tort Cuib. Retete tort de casa .
Preparare Sirop
Preparare Blat
Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare si mixam 6 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.
Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.
Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul cu cacao in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.
Dupa racire se taie in trei foi de dimensiune egala.
Preparare Crema
Intr-o cratita mica se toarna smantana si se pune la foc mediu pana ajunge la punctul de fierbere.
Se inchide focul, se adauga ciocolata rupta si se amesteca pana se dizolva complet.
Se adauga esenta de rom si se lasa sa se racesca complet.
Se pune la rece pentru 30 minute apoi se mixeaza pana obtinem o crema densa si omogena.
Crema se imparte in 3 parti egale.
Asamblare Tort Cuib
Pe un platou asezam prima foaie de blat ( baza blatului) si o insiropam.
Adaugam prima parte de crema si o intindem uniform.
Continuam acelasi procedeu si cu restul foilor de blat, vom avea 3 foi de blat insiropate si 2 straturi de crema.
Ungem tortul cu un strat fin de crema.
Decorm ( imediat) tortul pe margini cu fulgi de ciocolata si il introducem la rece pentru 1 ora.
Restul de crema se pune intr-un pos (cu varf stelat) si decoram marginea superioara a tortului , in forma de cerc – vezi foto.
Presaram un strat de ciocolata alba si neagra – razuita (cu un cutit bine ascutit).
In cuibul format adaugam bombonele colorate si tortul este gata !
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta: Cozonac fara framantare