full screen background image

Tort Cuib

Tortul Cuib este un desert delicios si special pe baza de ciocolata , blat pufos cu cacao si decor vesel. Este recomandarea mea pentru masa de Paste !

Tort Cuib

Timp preparare:

2 ore

Portii:

8 bucati / forma cu diametru 20 cm.

Ingrediente:

Blat-4 oua, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 30 gr cacao, 90 gr faina, 1 praf sare.Crema- 200 gr smantana pentru frisca, 200 gr ciocolata neagra 52% cacao, 10 ml esenta rom.Sirop- 220 ml apa, 120 gr zahar, 20 ml esenta rom, 10 gr zahar vanilat.Decor- fulgi de ciocolata, crema de ciocolata, ciocolata alba, ciocolata neagra , bombonele colorate.

Instructiuni preparare

Cum facem tortul Cuib? Reteta tort Cuib. Retete tort de casa .

Tort CuibPreparare Sirop

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa timp de 3 min.Se adauga vanilia si se lasa sa se racesca complet. Dupa racire adaugam esenta de rom si amestecam bine.

Preparare Blat

Intr-un vas spargem ouale, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare si mixam 6 minute.

Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.



Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.

Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.

Turnam compozitia intr-o forma  sau cratita , dimensiune 20 cm,  tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul cu cacao in cuptorul preincalzit la 180C pentru 25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.

Dupa racire se taie in trei foi de dimensiune egala.

Preparare Crema

Intr-o cratita mica se toarna smantana si  se pune la foc mediu pana ajunge la punctul de fierbere.

Se inchide focul, se adauga ciocolata rupta  si se amesteca pana se dizolva complet.

Se adauga esenta de rom si se lasa sa se racesca complet.

Se pune la rece pentru 30 minute apoi se mixeaza pana obtinem o crema densa si omogena.

Crema se imparte in 3 parti egale.

Asamblare Tort Cuib

Pe un platou asezam prima foaie de blat ( baza blatului) si  o insiropam.

Adaugam prima parte de crema si o intindem uniform.

Continuam acelasi procedeu si cu restul foilor de blat, vom avea 3 foi de blat insiropate si 2 straturi de crema.

Ungem tortul cu un strat fin de crema.



Decorm ( imediat) tortul pe margini cu fulgi de ciocolata si il introducem la rece pentru 1 ora.

Restul de crema se pune intr-un pos (cu varf stelat) si decoram marginea superioara  a tortului  , in forma de cerc – vezi foto.

Presaram un strat de ciocolata alba si neagra – razuita (cu un cutit bine ascutit).

In cuibul format adaugam bombonele colorate si tortul este gata !

Tort Cuib

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta: Cozonac fara framantare

Tort Cuib
(11 voturi)



Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tort Foret Noire (Padurea Neagra)

Tortul Foret Noire este un desert nemtesc delicios si racoros. Reteta este pe baza de blat cacao, frisca si visine.

Închide
Website Malware Scan