Prajitura Turta Dulce

Prajitura Turta Dulce, un desert pufos si aromat, ideal pentru masa de Craciun. Blat pufos cu miere, scortisoara, nuca, stafide si un final de bezea delicioasa. Reteta Prajitura Turta Dulce este simpla, cu ingrediente la indemana si garanteaza REUSITA.
Ingrediente:

Blat - 370 gr faina,  3 oua, 50 gr zahar brut, 60 gr zahar pudra, 100 gr miere, 100 ml ulei, 1 lingurita rasa bicarbonat sodiu, 1/2  lingurita rasa praf de copt, 60 gr stafide, 60 gr miez nuca, 25 ml esenta rom, 1 lingurita otet, 1 lingurita scortisoara, 1 lingurita cacao, coaja de la o lamaie, 1 praf sare, 1 varf cutit pudra de vanilie.

Glazura - 1 albus, 100 gr zahar, 1 lingura zeama lamaie.

Timp preparare

50 minute

Nr. portii

25/ dimensiune tava 30x20cm.

4/5 - (13 votes)

Separam ouale. Punem intr-un bol: galbenusurile si zaharul brut.

Mixam 2 minute, la viteza maxima.

Adaugam mierea, uleiul, bicarbonat stins in otet, esenta de rom si praful de sare.

Mixam 2 minute si adaugam: scortisoara, cacaua, praful de copt ,  pudra de vanilie si coaja razuita de lamaie.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam faina , 40 gr stafidele, 40 gr nuca taiata si amestecam.

Mixam albusurile cu zaharul pudra pana obtinem o spuma densa.

Adaugam albusurile peste compozitia formata mai sus si amestecam usor.

Compozitia formata se transfera intr-o tava ( dimensiune 30x20cm) tapetata cu hartie de copt.

Coacem prajitura la 170C/30 minute.

Glazura – Mixam albusul pana devine spuma.

Adaugam treptat zaharul pudra si mixam 3 minute.

Adaugam zeama de lamaie si mai mixam 3 minute.

Turnam glazura pe toata suprafata si presaram cu restul de nuca si stafide ( taiate).

Introducem tava la cuptorul preincalzit la 160C, functia grill,  1 minut.

Apoi folosim functia de ventilare 3 minute/ 160C.

Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.

Se indeparteaza marginile si o portionam in 25 bucati.

Sa aveti pofta la Prajitura Turta Dulce!

Vezi si reteta=> Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *