Separam ouale. Punem intr-un bol: galbenusurile si zaharul brut.
Mixam 2 minute, la viteza maxima.
Adaugam mierea, uleiul, bicarbonat stins in otet, esenta de rom si praful de sare.
Mixam 2 minute si adaugam: scortisoara, cacaua, praful de copt , pudra de vanilie si coaja razuita de lamaie.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam faina , 40 gr stafidele, 40 gr nuca taiata si amestecam.
Mixam albusurile cu zaharul pudra pana obtinem o spuma densa.
Adaugam albusurile peste compozitia formata mai sus si amestecam usor.
Compozitia formata se transfera intr-o tava ( dimensiune 30x20cm) tapetata cu hartie de copt.
Coacem prajitura la 170C/30 minute.
Glazura – Mixam albusul pana devine spuma.
Adaugam treptat zaharul pudra si mixam 3 minute.
Adaugam zeama de lamaie si mai mixam 3 minute.
Turnam glazura pe toata suprafata si presaram cu restul de nuca si stafide ( taiate).
Introducem tava la cuptorul preincalzit la 160C, functia grill, 1 minut.
Apoi folosim functia de ventilare 3 minute/ 160C.
Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca.
Se indeparteaza marginile si o portionam in 25 bucati.
Sa aveti pofta la Prajitura Turta Dulce!
Vezi si reteta=> Prajitura Alba ca Zapada