Faina (400 gr )se cerne intr-un vas , adaugam apa rece, otetul si sarea.
Amestecam, framantam pana obtinem un aluat omogen.
Se acopera cu o folie alimentara si se introduce la rece pentru 20 min.
Untul se da pe razatoare si se amesteca cu faina (100 gr)- se modeleaza sub forma unei foi patrate.
Aluatul se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie patrata – cca 1 cm grosime.
In mijlocul foii de aluat adaugam untul . Il impaturim prin plierea marginilor aluatului.
Intindem aluatul cu grija intr-o foaie dreptunghiulara si se pliaza.
Se introduce la rece pentru 10 min. Aceasta procedura se repeta de 4 ori si impaturita de fiecare data in patru.
Aluatul se pastreaza la frigider zi sau la congelator 30 zile.
Se foloseste la obtinerea deserturilor : cremsnit, buseuri, cornulete, etc.
Pofta Buna!
5 thoughts on “Foietaj de casa”
In sudul ţării, mai precis la Dunăre, mai jos de Bucureşti, se făcea un aluat doar din făină, apă, sare, untură. Aluatul se răsucea şi se cocea în tavă.
Se chema RĂTAVIŢĂ.
Ştie, cineva despre ce este vorba ????
Daca aveti reteta , o primim cu drag !
Se poate înlocui untul cu margarina, pentru a face foietajul de post? Sau aveți alta reteta pentru cel de post?mulțumesc
Da. Se poate inlocui. Mult spor!
Mulțumesc mult 🤗o sa încerc.