Tort Dobos reteta. Reteta in imagini de Tort Dobos . Cum se face Tortul Dobos ?
Reteta foilor Dobos o gasiti aici ( click).
Preparare Crema de ciocolata
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare.
Vasul se aseaza pe baie de abur si amestecam continuu.
Cand crema s-a ingrosat putin, o luam de pe baia de abur , adaugam zaharul vanilat si ciocolata bucati.
Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.
Se lasa sa se racesca ( temperatura camerei) si apoi adaugam esenta de rom.
Untul la temperatura camerei se mixeaza si adaugam treptat compozitia de mai sus .
Mixam pana obtinem o compozitie omogena. Crema se va pune la rece minim 1 ora.
Preparare Barot Natural
Nuca se usuca in cuptor, la 160 C pentru 3 minute.
Zaharul se topeste , iar cand devine auriu se adauga nuca.
Amestecam , iar compozitia se toarna fierbinte intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se lasa sa se racesca complet si se marunteste cu ajutorul unei merdenele.
Asamblare Tort Dobos
Din crema de ciocolata oprim o parte pentru decor.
Folile dobos (6 bucati ) se umplu cu crema de ciocolata intr-un strat uniform.
Se pune la rece 30 minute apoi se decoreaza cu crema pe toata suprafata – vezi foto.
Se decoreaza marginea tortului Dobos cu barot natural.
Tortul se pune la rece pentru 15 minute.
Decor – ultima foaie de tort Dobos.
Se pune la caramelizat zaharul cu otetul.
Cand culoarea devine roscata se adauga untul si se ia craticioara de pe foc.
Se toarna rapid pe foia Dobos si se intinde uniform.
Se taie in 12 parti cu un cutit tras prin unt ( la fiecare taiere).
Tortul se decoreaza cu 12 aveline din crema de ciocolata.
La fiecare avelina asezam o bucata de foaie Dobos decoarata.
In centrul tortului Dobos adaugam o avelina din crema.
Tortul Dobos in sectiune 🙂
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Tort Egiptean