Tort Dobos

Tortul Dobos este un desert pe baza de foi , crema delicioasa de ciocolata si caramel . Pentru obtinerea lui ai nevoie de ceva timp, insa rezultatul este pe masura. Te invit sa testezi reteta mea de tort Dobos!
Ingrediente:

7 Foi Dobos - 7 oua, 140 gr zahar , 140 gr faina, 1 praf sare.

Crema de ciocolata - 3 oua, 250 gr zahar pudra, 300 gr unt  80% grasime, 250 gr ciocolata ( 50% cacao), 1 lingurita esenta de rom, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare..

Barot -80 gr zahar, 80 gr nuca.

Decor - 100 gr zahar, 10 gr unt, 1 lingurita otet + 50 gr crema de ciocolata.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

12

4/5 - (1026 votes)

Tort Dobos reteta. Reteta in imagini de Tort Dobos . Cum se face Tortul  Dobos ?

Tort DobosReteta foilor Dobos o gasiti aici ( click).

Preparare Crema de ciocolata

Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare.

Vasul se aseaza pe baie de abur si amestecam continuu.

Cand crema s-a ingrosat putin,  o luam de pe baia de abur ,  adaugam zaharul vanilat si ciocolata bucati.

Se amesteca pana obtinem o compozitie omogena.

Se lasa sa se racesca ( temperatura camerei) si apoi adaugam esenta de rom.

Untul la temperatura camerei se mixeaza si  adaugam treptat  compozitia de mai sus .

Mixam pana obtinem o compozitie omogena. Crema se va pune la rece minim 1 ora.

Preparare Barot Natural

Nuca se usuca in cuptor, la 160 C pentru 3 minute.

Zaharul se topeste , iar cand devine auriu se adauga nuca.

Amestecam , iar compozitia se toarna  fierbinte intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se lasa sa se racesca complet si se marunteste cu ajutorul unei merdenele.


Asamblare Tort Dobos

Din crema de ciocolata oprim o parte pentru decor.

Folile dobos (6 bucati ) se umplu cu crema de ciocolata intr-un strat uniform.

Se pune la rece 30 minute apoi se decoreaza cu crema pe toata suprafata – vezi foto.

Se decoreaza marginea tortului Dobos cu barot natural.

Tort Dobos

Tortul se pune la rece pentru 15 minute.

Decor – ultima foaie de tort Dobos.

Se pune la caramelizat  zaharul cu otetul.

Cand culoarea devine roscata se adauga untul si se ia craticioara de pe foc.

Se toarna rapid pe foia Dobos si se intinde uniform.Tort Dobos

Se taie in 12 parti cu un cutit tras prin unt ( la fiecare taiere).

Tortul se decoreaza cu 12 aveline din crema de ciocolata.

Tort Dobos

La fiecare avelina asezam o bucata de foaie Dobos decoarata.

Tort Dobos

In centrul  tortului Dobos adaugam o avelina din crema.

Tortul Dobos in sectiune 🙂

Tort Dobos

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Tort Egiptean

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle