Crema de vanilie

Crema de vanilie este nelipsita din cele mai bune prajituri de casa. Are o consistenta fina , cremoasa si ofera desertului bunatate maxima.
Ingrediente:

800 ml lapte

100 gr amidon

3 oua

1 lingurita esenta de vanilie sau 1 varf lingurita pudra de vanilie.

1 praf de sare

150 gr zahar

Timp preparare

10 min

Nr. portii

1 portie

5/5 - (58 votes)

Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga esenta sau pudra de vanilie , praful de sare si amestecam.

crema de vanilie1
Crema de vanilie calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.
Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Se foloseste la obtinerea prajiturilor de casa.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

7 thoughts on “Crema de vanilie”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.