4.9/5 - (59 votes)
Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga esenta sau pudra de vanilie , praful de sare si amestecam.
Crema de vanilie calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.
Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.
Se foloseste la obtinerea prajiturilor de casa.
7 thoughts on “Crema de vanilie”
Ce cantitate de zahăr punem nu ai scris
150 gr, am rezolvat problema, multumesc pentru atentie 🙂
Superba crema mi-a iesit dupa aceasta reteta !
Ma bucur !
Arata foarte bine! Oare as putea inlocui amidonul cu faina?
La crema ouale se pun intregi (albus + galbenus) sau numai gabenusurile?
Ouale se pun intregi.