full screen background image

Crema de vanilie

Crema de vanilie – fina si aromata ! Pentru cele mai bune deserturi.

Crema de vanilie

Timp preparare:

10 min

Portii:

1 portie

Ingrediente:

800 ml lapte100 gr amidon3 oua2 pliculete zahar vanilat1 praf de sare150 gr zahar

Instructiuni preparare

Laptele (600 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat , praful de sare si amestecam cca 1 min.

crema de vanilie1
Crema de vanilie calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.
Se pastreaza la rece pana in momentul folosirii.

Se foloseste la obtinerea deserturilor de casaecler, choux a la creme, profiterol.

Crema de vanilie
(33 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase

  • Crema de ciocolataCrema de ciocolata Crema perfecta pentru cel mai bune deserturi : tort, prajituri, […]
  • Ecler cu ciocolataEcler cu ciocolata Eclerul cu ciocolata este o prajitura formata din coji de aluat […]
  • Crema caramelCrema caramel O crema fina si aromata - perfecta pentru un desert reusit !
  • Crema de lamaieCrema de lamaie Crema fina si extrem de aromata ! O reteta simpla, rapida si ideala […]
  • Choux a la cremeChoux a la creme Choux a la creme este o prajitura formata dintr-o coaja usor rumena […]
  • ProfiterolProfiterol Gogosele umplute cu crema de vanilie , inghetata aromata , frisca si […]



5 thoughts on “Crema de vanilie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Fursecuri cu ciocolata si stafide

Fursecuri fragede cu ciocolata si stafide, rapide si extrem de gustoase. Aceste fursecuri sunt ideale pentru mese festive , iar...

Închide