Portokalopita – Prajitura cu portocale reteta. Cum se face Portokalopita – Prajitura cu portocale.
Preparare sirop
Punem intr-o cratita zaharul, sucul de portocale si coaja taiata in fasii subtiri.
Folosim doar coaja, fara partea alba.
Asezam cratita la foc mediu si fierbem compozitia pentru 3 minute.
Dupa fierbere, lasam siropul sa se raceasca complet, adaugam scortisoara si amestecam.
Preparare prajitura
Desprindem foile de placinta si le punem intr-o tava, sub forma de evantai.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 100C/12 minute.
Scoatem tava din cuptor si o punem deoparte.
Mixam ouale cu zahar, zahar vanilat si praful de sare.
Adaugam iaurtul grecesc, smantana si praful de copt. Mixam 1 minut.
Adaugam coaja razuita de portocala si amestecam.
Rupem foile de placinta in fasii mai mari.
Le adaugam treptat in compozitia de ou si amestecam.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de copt unsa cu ulei.
Coacem prajitura pentru 30 minute/ 180C.
Turnam siropul rece si o lasam sa se raceasca complet.
Se pune la rece pentru minim 2 ore.
Portionam prajitura in 8 bucati.