Portokalopita – Prajitura cu portocale reteta
Daca iti plac deserturile parfumate si insiropate, trebuie neaparat sa incerci Portokalopita – o prajitura greceasca pufoasa, insiropata cu sirop de portocale, plina de savoare si prospetime!

Descopera si alte retete delicioase
Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:
Cum prepar Portokalopita – Prajitura cu portocale
Preparare sirop
Punem intr-o cratita zaharul, sucul de portocale si coaja taiata in fasii subtiri.
Folosim doar coaja, fara partea alba.
Asezam cratita la foc mediu si fierbem compozitia pentru 3 minute.
Dupa fierbere, lasam siropul sa se raceasca complet, adaugam scortisoara si amestecam.

Preparare prajitura
Desprindem foile de placinta si le punem intr-o tava, sub forma de evantai.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 100C/12 minute.
Scoatem tava din cuptor si o punem deoparte.
Mixam ouale cu zahar, zahar vanilat si praful de sare.

Adaugam iaurtul grecesc, smantana si praful de copt. Mixam 1 minut.

Adaugam coaja razuita de portocala si amestecam.

Rupem foile de placinta in fasii mai mari.

Le adaugam treptat in compozitia de ou si amestecam.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava de copt unsa cu ulei.

Coacem prajitura pentru 30 minute/ 180C.

Turnam siropul rece si o lasam sa se raceasca complet.

Se pune la rece pentru minim 2 ore.

Portionam prajitura in 8 bucati.











