Blat cu cacao – reteta aici
Crema Ganache – reteta aici
Sirop pentru torturi – reteta aici
Coaja confiata de portocala se taie fasii si cubulete – oprim pentru decor iar restul se adauga in crema.
Crema se imparte in 4 parti iar blatul de cacao se taie in trei foi uniforme.
Pe un platou adaugam 3 lingurite de sirop si punem prima foaie de blat (pentru a se insiropa si baza).
Insiropam blatul , adaugam crema ganache si o intindem intr-un strat uniform .
Procedam la fel cu restul foilor si crema, vom avea 3 straturi de blat si 2 straturi de crema.
Invelim tortul cu a treia portie de crema si dam la rece pentru 2-3 ore.
Se glazureaza cu ciocolata menaj topita si amestecata cu o lingurita de ulei .
Se introduce la rece pentru 15 minute apoi se decoreaza cu ultima parte de crema , frunze de ciocolata si coaja de portocala confiata .
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Este cel mai bun tort de ciocolata !!!
Pofta Buna!
2 thoughts on “Tort de ciocolata”
Retete foarte bune,eu personal va multumesc si astept alte retete
Buna ziua. Nu imi dau seama unde ati gresit, dar daca este respectata reteta, rezultatul este cel prezentat pe blog.