Tort de ciocolata

Crema fina, blat pufos si gust intens de ciocolata si rom... cel mai bun tort de ciocolata !
Ingrediente:

1 buc Blat cu cacao

2 portii Crema Ganache

200 ml Sirop de rom

200 gr ciocolata menaj pentru decor

1/2 coaja de portocala confiata

frunze de ciocolata

1 lingurita ulei

Timp preparare

3

Nr. portii

12

4.5/5 - (127 votes)

Blat cu cacao – reteta aici 

Crema Ganache – reteta aici

Sirop pentru torturi – reteta aici

Coaja confiata de portocala se taie fasii si cubulete – oprim pentru decor iar restul se adauga in crema.

Crema se imparte in 4 parti iar blatul de cacao se taie in trei foi uniforme.

Pe un platou adaugam 3 lingurite de sirop si punem prima foaie de blat (pentru a se insiropa si baza).

Insiropam blatul , adaugam crema ganache si o intindem intr-un  strat uniform .

Procedam la fel cu restul foilor si crema, vom avea 3 straturi de blat si 2 straturi de crema.

tort de ciocolata2

Invelim tortul cu a treia portie de crema si dam la rece pentru 2-3 ore.

Se glazureaza cu ciocolata menaj topita si amestecata cu o lingurita de ulei .

tort de ciocolata3

Se introduce la rece pentru 15 minute  apoi se decoreaza cu ultima parte de crema , frunze de ciocolata si coaja de portocala confiata .

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Este cel mai bun tort de ciocolata !!!

tort ciocolata sectiune

 

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Tort de ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.