Tort de ciocolata

Crema fina, blat pufos si gust intens de ciocolata si rom... cel mai bun tort de ciocolata !
Ingrediente:

1 buc Blat cu cacao

2 portii Crema Ganache

200 ml Sirop de rom

200 gr ciocolata menaj pentru decor

1/2 coaja de portocala confiata

frunze de ciocolata

1 lingurita ulei

Timp preparare

3

Nr. portii

12

4.5/5 - (127 votes)

Blat cu cacao – reteta aici 

Crema Ganache – reteta aici

Sirop pentru torturi – reteta aici

Coaja confiata de portocala se taie fasii si cubulete – oprim pentru decor iar restul se adauga in crema.

Crema se imparte in 4 parti iar blatul de cacao se taie in trei foi uniforme.

Pe un platou adaugam 3 lingurite de sirop si punem prima foaie de blat (pentru a se insiropa si baza).

Insiropam blatul , adaugam crema ganache si o intindem intr-un  strat uniform .

Procedam la fel cu restul foilor si crema, vom avea 3 straturi de blat si 2 straturi de crema.

tort de ciocolata2

Invelim tortul cu a treia portie de crema si dam la rece pentru 2-3 ore.

 

 

Se glazureaza cu ciocolata menaj topita si amestecata cu o lingurita de ulei .

tort de ciocolata3

Se introduce la rece pentru 15 minute  apoi se decoreaza cu ultima parte de crema , frunze de ciocolata si coaja de portocala confiata .

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Este cel mai bun tort de ciocolata !!!

tort ciocolata sectiune

 

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Tort de ciocolata”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *