Inghetata de ciocolata si nuca pecan

Cea mai buna inghetata de ciocolata cu nuca coapta ! Inghetata cu ciocolata amaruie, lapte condensat , nuca si frisca naturala - cremoasa si extrem de aromata!
Ingrediente:

150 gr miez nuca pecan, 150 gr ciocolata amaruie, 200 ml lapte condensat, 250 ml smantana pentru frisca.

Timp preparare

5 ore

Nr. portii

650 gr

5/5 - (15 votes)

Incalzim miezul de nuca  pecan  intr-o tigaie uscata, cu fundul gros.

inghetata de ciocolata cu nuca pecan reteta (5)

Miscam tigaia  periodic deasupra focului , timp de 1-2 minute.

Soatem miezul de nuca pecan pe un blat pentru a se raci  si apoi  taiem marunt.

inghetata de ciocolata cu nuca pecan reteta (4)

Laptele condensat se incalzeste pe baie de abur, adaugam ciocolata amaruie si se amesteca pana se topeste complet.

inghetata de ciocolata cu nuca pecan reteta (3)

Se lasa sa se racesca, adaugam nuca pecan si amestecam.

 

 

inghetata de ciocolata cu nuca pecan reteta (2)

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza pana devine ca o crema ,  pufoasa si densa.

inghetata de ciocolata cu nuca pecan reteta (1)

Amestecam usor pana se incopreaza complet ingredientele.

inghetata cu ciocolata si nuca 1

Compozitia formata se pune intr-o caserola , se inchide ermetic si se introduce la congelator pentru 4-5 ore (de preferat – peste noapte).

inghetata cu ciocolata si nuca

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Inghetata de ciocolata si nuca pecan”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *