Preparare Blat in forma de Inima
Albusurile se bat spuma cu sare. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .
Adaugam treptat compozitia de faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Adaugam compozitia formata intr-o tava sub forma de inima , unsa cu unt si tapetata la baza cu hartie de copt.
Se intinde intr-un strat uniform si se introduce in cuptorul preincalzit la 175C ( pentru 15 minute) .
Dupa coacere , se desprinde blatul de peretii formei cu ajutorul unui cutit si indepartam marginea detasabila.
Se lasa blatul la racit , se desprinde hartia de la baza si se intoarce .
Preparare compozitie de visine
Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece.
Visinele decongelate (la temperatura camerei) le asezam intr-o cratita si le amestecam cu zahar+ 300 ml apa.
Se pune cratita pe foc mic si dupa primul clocot mai lasam fix 2 minute.
Amidonul se amesteca cu restul de apa ( 50 ml) , compozitia formata se adauga peste visine.
Amestecam continuu si usor – timp de 1 minut, se inchide focul si adaugam zaharul vanilat.
Lasam compozitia sa se racoreasca 2 minute apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam.
Compozitia se pastreaza la temperatura camerei.
Preparare Crema Diplomat
Gelatina se amesteca cu 30 ml lapte ( rece) si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam coaja rasa de lamaie + extractul de vanilie.
Amestecam periodic pana se raceste.
Asamblare Tort Inima
Forma in care am copt blatul se tapeteaza cu hartie de copt.
Asezam blatul , adaugam jumatate din cantitatea de jeleu si mai mult de jumatate din cantitatea de visine.
Introducem forma la rece pentru 10 minute sau pana jeleul este inchegat.
Smantana pentru frisca se bate cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.
Peste compozitia de crema diplomat se adauga frisca si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Peste compozitia de visine ( inchegata) adaugam crema diplomat si intindem uniform.
Se introduce la rece pentru minim 1 ora si jumatate apoi adaugam restul de jeleu, dar oprim visinile pentru decor.
Introducem forma la rece pentru 30 minute si indepartam marginea detasabila.
Indepartam hartia de pe margini si cu ajutorul unei spatule transferam tortul Inima cu Visine pe un platou.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o consistenta densa.
Decorm tortul cu frisca , folosind un pos cu sprit de marime mica – vezi foto.
Decoram tortul cu visinele ramase din jeleu . Peste centrul tortului presaram nuca de cocos.
Tortul Inima cu Visine in sectiune 🙂
Nu am insiropat blatul deoarece jeleul confera umiditate.
Pofta Buna!
Vezi si reteta : Tort Diplomat