Descopera reteta simpla si rapida pentru gogosi cu branza dulce, un desert pufos si delicios, ideal pentru intreaga familie.
Recomandari
- Nu adauga toata faina dintr-o data. Adauga-o treptat si amesteca pana cand obtii consistenta dorita. Daca aluatul devine prea dens, mai poti adauga un pic de lapte pentru a-l face mai moale.
Asigura-te ca branza de vaci este bine scursa de lichid. Daca este prea umeda, aluatul va deveni prea moale si greu de modelat.
Incearca sa mentii temperatura uleiului constanta. Daca este prea fierbinte, gogosile se vor rumeni prea repede si vor ramane crude in interior. Daca este prea rece, se vor absoarbe prea mult ulei. Uleiul trebuie sa fie suficient pentru ca gogosile sa se prajeasca uniform.
Daca vrei sa ai gogosi perfecte, poti sa formezi bile de aluat pe care le poti aplatiza usor cu degetele.
Cum preparam aluatul de Gogosi cu branza dulce
Intr-un bol mare, punem branza de vaci, zaharul , zaharul vanilat, ouale si bicarbonatul de sodiu.
Amestecam pana incorporam ingredientele.
Treptat, adaugam faina si amestecam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios.
Trebuie sa observi textura aluatului pe masura ce adaugi faina si sa ajustezi in functie de nevoie.
Pe o suprafata de lucru pudrata cu faina, luam bucati din aluat si formam gogosi rotunde.
Incalzim uleiul intr-o tigaie cu pereti inalti.
Prajim gogosile la foc mic, aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte, pana cand devin aurii.
Le scoatem pe un servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.
Le punem intr-un bol cu zahar pudra vanilat si le rotim pana sunt perfect pudrate.
Pofta buna!