Intr-un vas amestecam mierea cu : zaharul melasa , scortisoara, zaharul vanilat si praful de sare.
Adaugam ouale , untul topit si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam laptele si treptat faina (amestecata cu bicarbonatul de sodiu -nestins) apoi amestecam bine.
Vom obtine un aluat omogen si nelipicios.
Intindem o foaie de grosime cca 1 cm si cu o forma stea decupam turta dulce.
Turta dulce se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se coace in cuptorul preincalzit la 180C timp de 15 minute.
Inainte de a scoate turta dulce din cuptor pregatim glazura.
Se bate spuma albusul cu zaharul farin adaugat treptat, glazura trebuie sa aiba o consistenta densa.
Turta dulce scoasa din cuptor se lasa sa se racesca 1 minut apoi se pune in bolul cu albus.
Cu o lingura amestecam usor turta dulce astfel incat sa se glazureze complet.
Scoatem turta dulce in tava (in care s-a copt ) si se lasa sa se usuce glazura ~ 2 ore.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
3 thoughts on “Turta dulce cu miere”
Ai uitat scortisoara!
Rezolvat. Multumesc 🙂
Bună, cum le-ați conservat ? Și cât timp stau ?