full screen background image

Tort diplomat

Cel mai bun tort ! Crema fina si aromata , fructe delicioase si piscoturi pufoase . Un desert fara coacere si la mare cautare !

Tort diplomat

Timp preparare:

1 ora

Portii:

10 bucati / forma cu diametru 18 cm.

Ingrediente:

20 piscoturi sampanie, fructe de sezon ( rodie, portocala, kiwi, ananas din compot).Sirop - 100 ml suc de portocala + 100 ml apa, 5 gr zahar vanilat, 50 gr zahar.Crema diplomat - 75 gr zahar, 2 oua , 175 ml lapte, 8 gr gelatina, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1/2 lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie potrivita.Decor- fructe , jeleu transparent.

Instructiuni preparare

Taiem fructele in cubulete  si le asezam pe o farfurie + semintele de rodie.

(o jumatate de rodie, 1 kiwi, 1 portocala, 4 rondele ananas din compot)

Siropul – amestecam sucul de portocale cu apa, zaharul vanilat si zahar.

Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.

Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.

Amestecam periodic pana se raceste.

    Daca nu amestecam  crema se transforma intr-o piftie 🙂

Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .

Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza – vezi foto.

Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta , zeama si coaja de lamaie .

Mixam  pana obtinem o crema omogena si o impartim in trei parti.

In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat de crema diplomat si  adaugam fructe.

Adaugam al doilea strat de crema diplomat , fructe si ultimul strat de crema.

Acoperim tortul cu o folie alimentara si  introducem la rece pentru minim 3 ore.

Dupa acest timp , indepartam cu grija forma si decoram cu fructe , dupa preferinta.

Cu ajutorul unei pensule adaugam un strat fin de jeleu transparent (confera luciu si pastreaza prospetimea fructelor).

Jeleul transparent se gaseste in comert si se pregateste conform instructiunilor de pe pachet.

Si sectiunea 🙂

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Tort diplomat cu ananas si portocale

Tort diplomat
(695 voturi)

 

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress