Tort diplomat

Tort Diplomat fara coacere! Am creat o reteta usoara si delicioasa, in care piscoturile de sampanie insotesc armonios o crema fina diplomat, iar aroma este oferita de  bunatatea fructele proaspete,  precum ananasul, kiwi, portocala si rodia. Fara efort si cu o prezenta spectaculoasa, acest Tort Diplomat devine atractia oricarei mese festive.  Asadar, hai sa patrundem impreuna in lumea deserturilor fara coacere cu reteta de  Tort Diplomat! Sa inceapa aventura dulce!
Tort diplomat
Ingrediente:

20 piscoturi sampanie, fructe de sezon ( rodie, portocala, kiwi, ananas din compot).

Sirop - 100 ml suc de portocala + 100 ml apa, 5 gr zahar vanilat, 50 gr zahar.

Crema diplomat - 75 gr zahar, 2 oua , 175 ml lapte, 8 gr gelatina, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 350 gr frisca batuta, 1/2 lingurita zeama de lamaie, coaja rasa de la o lamaie potrivita.

Decor- fructe , jeleu transparent.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10 / forma cu diametru 18 cm.

4.8/5 - (3741 votes)

 

 Tort Diplomat cu ananas. Cum facem tortul Diplomat? Reteta tort Diplomat in imagini.

Tort diplomat

Pregatire Umplutura

Taiem fructele in cubulete ( 1 kiwi, 1 portocala, 4 rondele ananas din compot)  si le asezam pe o farfurie + semintele de la o jumatate de rodie. Le acoperim cu folie alimentara si le pastram la rece .

 

Siropul – amestecam sucul de portocale cu apa, zaharul vanilat si zahar.

Amestecam bine pana se dizolva complet zaharul.

Crema diplomat

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.

Amestecam periodic pana se raceste.

    Daca nu amestecam  crema se transforma intr-o piftie 🙂

Pe un platou asezam un inel reglabil ( sau o forma detasabila fara baza ) .

Trecem rapid piscoturile prin sirop si le asezam in forma, pereti +baza – vezi foto.

Compozitia de crema diplomat se amesteca cu frisca batuta , zeama si coaja de lamaie .

Mixam  pana obtinem o crema omogena si o impartim in trei parti.

In forma tapetata cu piscoturi asezam primul strat de crema diplomat si  adaugam fructe.

Tort diplomat

Adaugam al doilea strat de crema diplomat , fructe si ultimul strat de crema.

Tort diplomat

Acoperim tortul cu o folie alimentara si  introducem la rece pentru minim 3 ore.

Dupa acest timp , indepartam cu grija forma si decoram cu fructe , dupa preferinta.

 

Cu ajutorul unei pensule adaugam un strat fin de jeleu transparent (confera luciu si pastreaza prospetimea fructelor).

Jeleul transparent se gaseste in comert si se prepara conform instructiunilor de pe pachet.

Si sectiunea!

Tort diplomat

Pofta Buna!

Citeste si Reteta : Tort diplomat cu ananas si portocale

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

10 thoughts on “Tort diplomat”

  1. este cea mai buna reteta daca vrei un muss de vanilie!!! altfel cu doua oua si 8 gr de gelatina faci pilaf :))) te binecuvinteaza toata lumea ca ai distrus reteta originala!!! trebuie cel putin 5 foite. sau 40 g si suc de portocala bleaa acolo e vorba de portocale confiate. schimba i denumirea si ai originalitate. asta nu e diplomat

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle