Prajitura cu gem si nuca

Cea mai buna Prajitura cu gem si nuca! Prajitura  pe baza de aluat foarte fraged, gem aromat, nuca crocanta si bezea delicioasa. Reteta Prajitura cu gem si nuca  este perfecta pentru mesele in familie.
Prajitura cu gem si nuca
Ingrediente:

Aluat - 4 galbenusuri, 160 gr unt -82%grasime, 80 gr zahar, 300 gr faina, 1 lingurita bicarbonat, 1 lingurita zeama de lamaie, coaja razuita de la o lamaie, 10 gr zahar vanilat

Umplutura -400 gr gem de prune, 50 gr nuca maruntita.

Decor - 4 albusuri, 80 gr zahar, 50 gr nuca maruntita.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

18

5/5 - (29 votes)

Prajitura cu gem si nuca retete. Prajitura cu gem si nuca cea mai buna reteta. Prajitura cu gem si nuca

Punem intr-un vas: untul taiat in bucati ( la tempaertura camerei), galbenusurile, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si zaharul vanilat.

Amestecam si adaugam faina.

Amestecam si apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.

Il lasam sa se odihneasca 20 minute.

Tapetam o tava de copt, dimensiune 28x18cm, si adaugam aluatul.

Il intindem cu mana si apoi cu o rola pana obtinem un strat uniform.

Peste aluat adaugam gemul de prune si nuca.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/25 minute.

Intre timp, mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se dizolva.

Adaugam nuca si  amestecam usor.

Scoatem prajitura din cuptor, o asezam pe un blat si turnam usor bezeaua.

O intindem pe toata suprafata in mod uniform.

Reintroducem tava in cuptor pentru 10 minute/ 180C, cu ventilatie.

Dupa coacere, desprindem prajitura pe margine si o lasam  sa se raceasca complet.

Indepartam marginile si o portionam in bucati potrivite.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta : Prajitura alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *