Prajitura cu gem, nuca si bezea pufoasa
Un desert clasic, simplu si absolut delicios! Prajitura are foi fragede, un strat generos de gem acrisor, nuca si o bezea fina. Rezultatul? O prajitura care se topeste in gura si iti aduce aminte de gustul copilariei. Perfecta pentru sarbatori, weekenduri sau cand vrei ceva bun facut in casa.

Descopera si alte retete delicioase
Daca iti place sa prepari deserturi, iti recomand cateva retete din care te poti inspira:
Cum preparam Prajitura cu gem si nuca
Punem intr-un vas: untul taiat in bucati ( la tempaertura camerei), galbenusurile, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam si adaugam faina.

Amestecam si apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.

Il lasam sa se odihneasca 20 minute.
Tapetam o tava de copt, dimensiune 28x18cm, si adaugam aluatul.
Il intindem cu mana si apoi cu o rola pana obtinem un strat uniform.

Peste aluat adaugam gemul de prune si nuca.

Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/25 minute.
Intre timp, mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se dizolva.
Adaugam nuca si amestecam usor.
Scoatem prajitura din cuptor, o asezam pe un blat si turnam usor bezeaua.
O intindem pe toata suprafata in mod uniform.
Reintroducem tava in cuptor pentru 10 minute/ 180C, cu ventilatie.
Dupa coacere, desprindem prajitura pe margine si o lasam sa se raceasca complet.
Indepartam marginile si o portionam in bucati potrivite.

Sa aveti pofta! Vezi si reteta : Prajitura alba ca Zapada










