Prajitura cu gem si nuca retete. Prajitura cu gem si nuca cea mai buna reteta. Prajitura cu gem si nuca
Punem intr-un vas: untul taiat in bucati ( la tempaertura camerei), galbenusurile, zaharul, bicarbonatul stins in zeama de lamaie, coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam si adaugam faina.
Amestecam si apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
Il lasam sa se odihneasca 20 minute.
Tapetam o tava de copt, dimensiune 28x18cm, si adaugam aluatul.
Il intindem cu mana si apoi cu o rola pana obtinem un strat uniform.
Peste aluat adaugam gemul de prune si nuca.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180C/25 minute.
Intre timp, mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si mixam pana se dizolva.
Adaugam nuca si amestecam usor.
Scoatem prajitura din cuptor, o asezam pe un blat si turnam usor bezeaua.
O intindem pe toata suprafata in mod uniform.
Reintroducem tava in cuptor pentru 10 minute/ 180C, cu ventilatie.
Dupa coacere, desprindem prajitura pe margine si o lasam sa se raceasca complet.
Indepartam marginile si o portionam in bucati potrivite.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta : Prajitura alba ca Zapada