Prajitura Lamington reteta. Cum se face Prajitura Lamington.
Preparare blat Prajitura Lamington
Punem intr-un bol: ouale, praful de sare si zaharul.
Mixam cca 4 minute , la viteza maxima, iar compozitia devine pufoasa si isi mareste volumul.
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
Separat, punem untul topit intr-un bol impreuna cu laptele, praful de copt si esenta de vanilie.
Amestecam compozitia si o turnam peste compozitia de oua.
Amestecam cele doua compozitii si turnam totul intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul la 180C/20 minute.
Dupa coacere, scoatem blatul pe un gratar de racire.
Preparare glazura
Punem intr-o craticioara: zaharul, untul, cacao si laptele.
Punem la foc mediu si amestecam pana obtinem o compozitie omogena, amestecand periodic.
Dupa primul clocot inchidem focul si lasam sa se raceasca complet.
Adaugam esenta de rom si amestecam.
Asamblare
Portionam blatul in 24 de bucati.
Fiecare bucata se trece prin glazura, cu ajutorul unei furculite.
Lasam sa se scurga cateva secunde si apoi o transferam intr-un bol cu fulgii de cocos.
Tavalim prajitura si o presaram cu fulgi de cocos.
Transferam prajiturile pe o tava si le asezam la frigider, pentru 1 ora.
Pentru servire, prajitura Lamington se aseaza pe un platou.
Sa aveti pofta! Descopera si reteta Prajitura Tavalita!
2 thoughts on “Prajitura Lamington”
Prajitura tavalita cu nuca de cocos. Imi spuneti ce dimensiune are tava dvs?
Dimensiune 30×20 cm. Mult spor!