Va invit la Prajitura cu banane si nuci! Prajitura cu banane si nuci reteta.
Prajituri de casa – Prajitura cu banane si nuci
Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Mixam ouale cu zahar brut, zahar brun nerafinat din melasa, zahar vanilat si un praf de sare.
Cand compozitia s-a dublat, adaugam uleiul si continuam mixarea 15 secunde.
Adaugam compozitia de faina.
Pasam bananele si amestecam cu miezul de nuca zdrobit si scortisoara.
Adaugam compozitia de banane peste faina si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Dizolvam lingura de cacao cu 3 linguri de apa.
Oprim 1/4 din compozitie (o parte) si o amestecam cu compozitia de cacao.
Turnam compozitia ramasa ( 3 parti) intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune 20x30cm.
Adaugam compozitia de cacao.
Trasam miscari circulare prin aluat cu o furculita sau bat de frigaruie.
Presaram toata suprafata cu nuca macinata (50 gr).
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 20 minute.
Dupa coacere scoatem blatul pe un gratar de racire.
Pentru portionare, indepartam marginile in strat subtire.
Portionam prajitura in 18 bucati egale.
Sa aveti pofta!