Prajitura cu morcovi si crema de branza reteta. Prajitura cu morcovi si crema de branza
Preparare blat
Miezul de nuca se aseaza intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit 180C/2 minute.
Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Mixam ouale cu zahar brut, zahar brun nerafinat din melasa, zahar vanilat si un praf de sare.
Cand compozitia s-a dublat, adaugam uleiul si continuam mixarea 15 secunde.
Adaugam compozitia de faina si amestecam.
Adaugam miezul de nuca zdrobit, scortisoara si morcovii razuiti.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune 20x30cm.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 20 minute.
Dupa coacere scoatem blatul pe un gratar de racire.
Preparare crema
Mixam frisca cu zahar si zahar vanilat.
Cand am obtinut o spuma densa, adaugam crema de branza si mixam pana la omogenizare.
Asamblare
Asezam blat pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Adaugam crema de branza si o intindem uniform.
Decoram cu miez de nuca zdrobit.
Punem la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.
Pentru portionare, indepartam marginile in strat subtire.
Taiem prajitura in bucati potrivite.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta Prajitura de post cu nuca si morcovi