Prajitura cu morcovi si crema de branza

Prajitura cu morcovi si crema de branza, un desert aromat, pufos si delicios. Blatul cu nuca si morcovi este foarte pufos, crema de branza cu frisca este fina si aromata, miezul de nuca copt. Ce poate fi mai bun? Prajitura cu morcovi si crema de branza, un adevarat festin de bunatate!
Ingrediente:

Blat - 80 gr nuca, 200 gr morcovi razuiti, 200 gr faina, 3 gr bicarbonat de sodiu, 4 gr praf de copt, 1 praf de sare, 1/2 lingurita scortisoara, 3 oua, 120 gr zahar brut, 30 gr zahar brun nerafinat din melasa, 10 gr zahar vanilat, 150 ml ulei.

Crema - 100 gr crema de branza , 100 gr zahar, 200 gr  smantana pentru frisca, 10 gr zahar vanilat.

Decor - 40 gr samburi de nuca

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

24

5/5 - (28 votes)

Prajitura cu morcovi si crema de branza reteta. Prajitura cu morcovi si crema de branza

Prajitura cu morcovi si crema de branza

Preparare blat

Miezul de nuca se aseaza  intr-o tava si se introduce in cuptorul preincalzit 180C/2 minute.

Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul de sodiu.

Mixam ouale cu zahar brut, zahar brun nerafinat din melasa, zahar vanilat si un praf de sare.

Cand compozitia s-a dublat, adaugam uleiul si continuam mixarea 15 secunde.

Adaugam compozitia de faina si amestecam.

Prajitura cu morcovi si crema de branzaAdaugam miezul de nuca zdrobit, scortisoara si morcovii razuiti.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune 20x30cm.

Prajitura cu morcovi si crema de branzaIntroducem tava in cuptorul preincalzit la 180C/ 20 minute.

Prajitura cu morcovi si crema de branzaDupa coacere scoatem blatul pe un gratar de racire.

Preparare crema

Mixam  frisca cu zahar si zahar vanilat.

Cand am obtinut o spuma densa, adaugam crema de branza si mixam pana la omogenizare.

Asamblare 

Asezam  blat pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Adaugam  crema de branza  si o intindem uniform.

Decoram cu  miez de nuca zdrobit.

Prajitura cu morcovi si crema de branzaPunem la rece pentru minim 3 ore, de preferat peste noapte.

Prajitura cu morcovi si crema de branza

Pentru portionare, indepartam marginile in strat subtire.

Prajitura cu morcovi si crema de branza

Taiem prajitura in bucati potrivite.

Prajitura cu morcovi si crema de branza

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta Prajitura de post cu nuca si morcovi

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.