Piersici umplute cu crema. Reteta fara coloranti artificiali

Piersici umplute cu crema,  un desert perfect pentru mese in familie. Reteta de Piersici umplute cu crema nu are in componenta coloranti artificiali, ceea ce face ca acest desert sa fie ideal pentru copii. Sunt usor de pregatit si pot fi o gustare delicioasa in pauza de cafea.
Piersici umplute cu crema
Ingrediente:

Aluat - 2 oua, 85 gr unt -82% grasime, 140 gr zahar tos, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare, zeama de la 1/2 lamaie, 5 gr praf de copt, 380 gr faina alba.

Umplutura- 1/2 din miezul fursecurilor, 50 gr nuca, 80 gr unt, 2 linguri gem de capsuni, 15 gr cacao, 15 ml esenta rom.

Decor - 50 ml  zeama de sfecla rosie, 50 apa, 100 ml  lapte , 1 lingurita pudra de turmeric, 150 gr zahar tos.

Timp preparare

1 ora si 20 minute

Nr. portii

23

5/5 - (32 votes)

Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul tos, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt stins in zeama de lamaie  si ouale.

Mixam pana obtinem o compozitie uniforma.

Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.

Vom obtine un aluat omogen si usor de modelat, cca 700 gr.

Impartim aluatul in patru parti egale. Fiecare parte se ruleaza sub forma de bastoane.

Fiecare baston  se portioneaza in bucati egale, cca 15 gr aluat /bucata.

Fiecare bucata se modeleaza sub forma de bila.

Transferam bilele intr-o tava de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 170C/14 minute.

Le transferam pe un gratar de racire, maxim 5 minute.

Cu ajutorul unui cutit mic vom scobi baza fiecarui fursec, intrand usor catre mijloc – vezi foto.

O parte din miezul  scobit il vom folosi la umplutura.

Preparare Umplutura

Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de miez scobit, nuca, untul la temperatura camerei, cacao, gem de capsuni si esenta de rom.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Asambare

Punem crema intr-un pos si  umplem fiecare fursec.

Le lipim cate doua si indepartam restul de crema.

Preagtim decorul.

Punem intr-o farfurie zaharul tos, iar in cele 2 boluri compozitiile de sfecla rosie ( sucul de sfecla rosie si apa)  si turmeric  ( lapte si turmeric).

Trecem fiecare piersica prin solutia de sfecla rosie, a doua jumatate prin turmeric, iar la final prin zahar.

Asezam piersicile pe platou.

Decoram piersicile cu frunze de menta.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta  – Prajitura Alba ca Zapada

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Piersici umplute cu crema. Reteta fara coloranti artificiali”

  1. Acesta este un desert uimitor, rezultatul fiind delicios 5/5! A fost un succes total in ceea ce priveste pregatirea si degustarea. Imi face placere sa vad ca multi dintre voi ati incercat si recomandat aceasta reteta. Sunt sigur ca este un desert special, de care te vei aduce aminte cu placere.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *