Cornulete cu Gem (de post). Reteta Cornulete cu Gem (de post)
Gemul de prune se amesteca cu coaja rasa de lamaie.
Margarina (la temperatura camerei) se amesteca cu zaharul, praful de copt stins in zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Amestecam maxim 1 minut.
Adaugam apa, un praf de sare si 200 gr faina.
Mixam compozitia pentru 2 minute, mixerul la viteza maxima.
Adaugam 400 gr faina si amestecam pana se incorporeaza .
Framantam aluatul 1 minut.
Am impartit aluatul in 8 parti egale.
Intindem cu medeneaua fiecare bila de aluat cu ajutorul fainii , intr-o foaie groasa de maxim 0,5 cm.
Decupam aluatul cu ajutorul unei farfurii intinse, taiem aluatul in 12 parti egale si adaugam cate o bulina de gem.
Rulam strans fiecare cornulet si le punem in tava tapetata cu hartie de copt.
Le coacem in cuptorul preincalzit la 180C pana devin aurii.
Dupa coacere, desprindem rapid cornulete de pe hartia de copt si le punem intr-un vas.
Pudram coruletele cu zahar farin vanilat.
Se pun pe platou si le lasam sa se racesca.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Cornulete fragede cu nuca si portocala