Aluat de post pentru tarta

Aluat de post pentru tarta, o reteta frageda si rapida. Pentru un aluat reusit, margarina si apa trebuie sa fie foarte reci, sunt ingrediente ce ofera fragezime. Incerca si tu reteta Aluat de post pentru tarta!
Aluat de post pentru tarta
Ingrediente:

220 gr faina alba, 90 gr margarina (rece), 4 linguri apa minerala (rece), 20 gr zahar pudra vanilat, 1 praf sare.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1/ diametru 26 cm.

3.5/5 - (2 votes)

Amestecam faina cu zaharul vanilat si praful de sare.

Adaugam margarina rece si amestecam pana obtinem un aluat nisipos.

Adaugam apa minerala rece si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul intr-o folie alimentara si il punem la rece pentru 30 minute.



Intindem aluatul cu ajutorul unui praf de faina si transferam foaia pe o tava cu baza detasabila.

Indepartam surplusul de aluat si presam usor aluatul la margine.

Se coace foaia de tarta in cuptorul preincalzit la  180C / 20 minute.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma si se foloseste la obtinerea tartelor.

Vezi si reteta=>Tarta cu capsuni

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.