full screen background image

Aluat de post pentru tarta

Aluat de post pentru tarta, o reteta frageda si rapida. Pentru un aluat reusit, margarina si apa trebuie sa fie foarte reci, sunt ingrediente ce ofera fragezime. Incerca si tu reteta Aluat de post pentru tarta!

Aluat de post pentru tarta

Timp preparare:

20 minute

Portii:

1/ diametru 26 cm.

Ingrediente:

220 gr faina alba, 90 gr margarina (rece), 4 linguri apa minerala (rece), 20 gr zahar pudra vanilat, 1 praf sare.

Instructiuni preparare

Amestecam faina cu zaharul vanilat si praful de sare.

Adaugam margarina rece si amestecam pana obtinem un aluat nisipos.

Adaugam apa minerala rece si framantam pana obtinem un aluat omogen.

Punem aluatul intr-o folie alimentara si il punem la rece pentru 30 minute.



Intindem aluatul cu ajutorul unui praf de faina si transferam foaia pe o tava cu baza detasabila.

Indepartam surplusul de aluat si presam usor aluatul la margine.

Se coace foaia de tarta in cuptorul preincalzit la  180C / 20 minute.

Se lasa sa se raceasca, se scoate din forma si se foloseste la obtinerea tartelor.

Vezi si reteta=>Tarta cu capsuni

3.5/5 - (2 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress