Tort diplomat cu ananas si portocale

Tort diplomat cu ananas si portocale, un desert fin, aromat si extrem de gustos! Un tort recomandat celor care iubesc deserturile diplomat.
Tort diplomat cu ananas si portocale
Ingrediente:

Blat alb - 4 oua, 8 linguri zahar, 1 lingura ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 8 linguri faina alba - superioara, 1/2 plic praf de copt.

Crema - 1 portie Crema diplomat + 1/2 cutie ananas din compot+1 portocala.

Sirop - 100 ml sirop de la compotul de ananas + zeama de la 1 portocala+ 1 lingura zahar.

Decor - 200 gr frisca , 50 gr ciocolata, felii de portocala, felii ananas din compot , 1 zmeura.

Timp preparare

4 ore

Nr. portii

10

4.8/5 - (169 votes)

Tort diplomat cu ananas si portocale. Reteta tort diplomat. Retete tort.

Tort diplomat cu ananas si portocale

Retete si mod de preparareBlat alb , Crema diplomat

1. Blatul se taie in doua foi egale. Siropul de ananas se amesteca cu zaharul si sucul de portocale.

2. Ananasul se taie cubulete. Portocala se curata se coaja iar fiecare felie  se curata se pielita si se taie cubulete.

3. Crema diplomat se amesteca cu fructele.

tort diplomat 1

4. In forma in care am copt blatul punem o folie alimentara. Asezam prima foaie de blat si insiropam.

5. Se toarna  crema diplomat si se intinde uniform.

6. Se aseaza  a doua foaie de blat si insiropam.

7. Se preseaza usor cu palma , se acopera forma cu folie alimentara si se introduce la rece pentru minim 2 ore, ideal ar fi peste noapte.

8. Se scoate cu grija din forma si se pune pe un platou.

Tort diplomat cu ananas si portocale

Se decoreaza cu frisca , ciocolata topita, ananas, felii de portocale si zmeura -vezi foto.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thought on “Tort diplomat cu ananas si portocale”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *