full screen background image




Mousse de Capsuni

Mousse-ul de capsuni este cel mai bun si aromat desert din acest sezon . Mousse-ul de Capsuni este delicios, racoros si se prepara usor. Testeaza reteta si convinge-te!

Mousse de Capsuni

Timp preparare:

40 minute

Portii:

4 (1 pahar =200 ml)

Ingrediente:

Compozitia de mousse - 200 gr capsuni ( curatate si pasate cu blender-ul), 8 gr gelatina, 1 ou,  150 gr zahar, 50 gr zahar pudra, 100 ml lapte, 250 gr smantana pentru frisca , 1 lingurita esenta de rom, 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare.Decor -200 gr capsuni ( curatate), 1 gr gelatina, 50 gr zahar.

Instructiuni preparare

Compozitie Mousse de Capsuni

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei ( 10 minute).

Oul se mixeaza cu zaharul (150 gr)  si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana incepe  sa se ingroase.

Se ia de pe foc,   se lasa sa se racesca cateva momente si amestecam periodic pana se raceste .

Smantana pentru frisca  (rece) se mixeaza cu  zaharul pudra  pana devine ferma si densa.

Crema se amesteca cu frisca batuta , extractul de vanilie,  esenta de rom si piureul de capsuni.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Decoram baza paharelor cu felii de capsuni si turnam compozitia formata.



Se acopera fiecare pahar cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.



 

Decor Mousse de Capsuni

Gelatina se hidrateaza  (15 ml apa) intr-o lingura de apa rece.

Taiem capsunile cubulete, le amestecam cu zahar si le punem 1 minut pe foc si amestecam periodic.

Separam capsunile de sucul format.

Amestecam   gelatina hidratata cu sucul de capsuni si punem pe foc.

Amestecam pana incepe sa se incalzeasca, fara sa dea in clocot.

Se inchide focul si amestecam periodic. Se foloseste usor caldut, daca se raceste, va deveni piftie.

Peste compozitia de mousse de capsuni punem cubuletele de capsuni ( racite), iar peste  capsuni adaugam un

strat subtire de suc de capsuni ( nu cald).

Se serveste in maxim 24 ore. Sa aveti pofta!

Vezi si reteta =>Banane in sos caramel si frisca




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Galuste cu prune

Desert de vara cu aroma de prune si scortioara ! O bunatate dulce ...

Închide