Compozitie Mousse de Capsuni
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei ( 10 minute).
Oul se mixeaza cu zaharul (150 gr) si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana incepe sa se ingroase.
Se ia de pe foc, se lasa sa se racesca cateva momente si amestecam periodic pana se raceste .
Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza cu zaharul pudra pana devine ferma si densa.
Crema se amesteca cu frisca batuta , extractul de vanilie, esenta de rom si piureul de capsuni.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Decoram baza paharelor cu felii de capsuni si turnam compozitia formata.
Se acopera fiecare pahar cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.
Decor Mousse de Capsuni
Gelatina se hidrateaza (15 ml apa) intr-o lingura de apa rece.
Taiem capsunile cubulete, le amestecam cu zahar si le punem 1 minut pe foc si amestecam periodic.
Separam capsunile de sucul format.
Amestecam gelatina hidratata cu sucul de capsuni si punem pe foc.
Amestecam pana incepe sa se incalzeasca, fara sa dea in clocot.
Se inchide focul si amestecam periodic. Se foloseste usor caldut, daca se raceste, va deveni piftie.
Peste compozitia de mousse de capsuni punem cubuletele de capsuni ( racite), iar peste capsuni adaugam un
strat subtire de suc de capsuni ( nu cald).
Se serveste in maxim 24 ore. Sa aveti pofta!
Vezi si reteta =>Banane in sos caramel si frisca