Mousse de Capsuni

Mousse-ul de capsuni este cel mai bun si aromat desert din acest sezon . Mousse-ul de Capsuni este delicios, racoros si se prepara usor. Testeaza reteta si convinge-te!
Mousse de Capsuni
Ingrediente:

Compozitia de mousse - 200 gr capsuni ( curatate si pasate cu blender-ul), 8 gr gelatina, 1 ou,  150 gr zahar, 50 gr zahar pudra, 100 ml lapte, 250 gr smantana pentru frisca , 1 lingurita esenta de rom, 1/2 lingurita extract de vanilie, 1 praf sare.

Decor -200 gr capsuni ( curatate), 1 gr gelatina, 50 gr zahar.

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

4 (1 pahar =200 ml)

5/5 - (4 votes)

Compozitie Mousse de Capsuni

Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca  si se lasa la temperatura camerei ( 10 minute).

Oul se mixeaza cu zaharul (150 gr)  si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana incepe  sa se ingroase.

Se ia de pe foc,   se lasa sa se racesca cateva momente si amestecam periodic pana se raceste .

Smantana pentru frisca  (rece) se mixeaza cu  zaharul pudra  pana devine ferma si densa.

Crema se amesteca cu frisca batuta , extractul de vanilie,  esenta de rom si piureul de capsuni.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Decoram baza paharelor cu felii de capsuni si turnam compozitia formata.



Se acopera fiecare pahar cu folie alimentara si se pune la rece pentru 30 minute.



 

Decor Mousse de Capsuni

Gelatina se hidrateaza  (15 ml apa) intr-o lingura de apa rece.

Taiem capsunile cubulete, le amestecam cu zahar si le punem 1 minut pe foc si amestecam periodic.

Separam capsunile de sucul format.

Amestecam   gelatina hidratata cu sucul de capsuni si punem pe foc.

Amestecam pana incepe sa se incalzeasca, fara sa dea in clocot.

Se inchide focul si amestecam periodic. Se foloseste usor caldut, daca se raceste, va deveni piftie.

Peste compozitia de mousse de capsuni punem cubuletele de capsuni ( racite), iar peste  capsuni adaugam un

strat subtire de suc de capsuni ( nu cald).

Se serveste in maxim 24 ore. Sa aveti pofta!

Vezi si reteta =>Banane in sos caramel si frisca

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.