full screen background image

Tort cu Ciocolata si Caramel

Tort cu Ciocolata si Caramel , desertul ideal pentru mese festive! Aromat, fin si delicios, Tortul cu Ciocolata si Caramel este o explozie de bunatate , iar nuca glazurata ii confera un gust deosebit. Reteta este simpla, pe baza de foi dobos cu cacao , crema de zahar ars , glazura de ciocolata si nuca caramelizata. Va invit sa testati reteta!

Tort cu Ciocolata si Caramel

Timp preparare:

1. 30 minute

Portii:

8/ forma 20cm.

Ingrediente:

Foi - 6 oua, 120 gr zahar , 90 gr faina, 30 gr cacao, 1 praf sare.Crema - 300 gr zahar, 250 gr unt 82% grasime, 100 gr faina, 450 ml lapte, 2 lingurite esenta rom, 1 lingurita extract de vanilie.Glazura - 100 gr ciocolata, 5 ml ulei.Decor - 100 gr nuca , 80 gr zahar

Instructiuni preparare

Preparare Foi Tort cu Ciocolata si Caramel

Se impart ingredientele in 3 parti  ( 2 oua+40 gr zahar +30 gr faina +10 gr cacao+ 1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.

Faina se amesteca cu cacao si se trec prin sita.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile  si le adaugam  peste  albusurile batute.

Amestecam usor si adaugam compozitia de faina cu cacao.

Foile Dobos cu cacao  se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.

Dupa coacere, folile dobos cu cacao se lasa la racit si apoi le desprindem de pe hartia de copt.



Preparare Crema 

Intr-o craticioara caramelizam 100 gr zahar si  amestecam periodic.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Cand s-a format putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca 1-2 minute.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste.

Punem pe foc  , adaugam 100 ml lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se topeste caramelul.

Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si faina pana obtinem o compozitie omogena.

Cand compozitia de caramel este omogena (s-a topit caramelul) adaugam compozitia cu faina.

Crema de zahar ars pentru prajituri si tort

Amestecam incontinuu pana se ingroasa. Se ia de pe foc ,  adaugam esenta de rom  si extract de vanilie.

Tort cu Ciocolata si Caramel

Se lasa sa se racesca complet . Crema se intareste cand este racita complet.



Preparare Decor 

Topim zaharul pana obtinem o compozitie omogena si usor roscata.

Adaugam miezul de nuca si amestecam rapid.

Turnam compozitia intr-o tava tapeta cu hartie de copt si unsa cu putin ulei.

Lasam sa se raceasca complet si maruntim compozitia,  prin presare,   cu merdeneaua.



Asambalare Tort cu Ciocolata si Caramel

*Pastram o parte de crema pentru imbracarea tortului.

Impartim crema ramasa pentru cele cinci straturi.

Asezam prima foaie pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Adaugam un strat uniform de crema pe toata suprafata foii.

Repetam operatia si cu restul foilor, dar dupa fiecare foaie asezata presam usor.

Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema si il punem la rece pentru 3 ore.

*Topim ciocolata pe baie de abur si o amestecam energic cu ulei.

Transferam tortul pe un platou si il glazuram cu ciocolata.

Decoram  suprafata cu nuca si caramel.

Se introduce la rece pentru 30 minute si apoi se portioneaza.

Tort cu Ciocolata si Caramel

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=> Tort cu mere si crema de zahar ars

5/5 - (2 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress