Chec pufos cu merisoare si stafide . Chec pufos cu fructe confiate. Retete chec.
Merisoarele si stafidele se pun intr-un bol si se amesteca cu esenta de trandafir .
Acoperim bolul cu o folie alimentara si se pune la rece pentru minim 1 ora, de preferat peste noapte.
Ouale se separa, faina se cerne.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana obtinem o spuma densa.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Separat, galbenusurile se mixeaza cu uleiul, apa minerala, praful de copt si zaharul vanilat ( pentru 1 minut).
Amestecam cele doua compozitii si adaugam faina.
Amestecam usor pana se incorporeaza si adaugam fructele.
Amestecam usor si transferam compozitia intr-o forma de copt guguluf ( unsa cu unt si pudrata cu faina).
Se coace la 180C ( cuptor preincalzit ) pentru 30 minute sau facem testul scobitorii.
Dupa coacere se lasa sa se racesca cateva minute, se scoate usor din forma de copt si se pune pe un gratar de racire.
Cand checul s-a racit complet se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Se portioneaza in felii potrivite.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta : Tort Diplomat