Preparare Blat Cacao pentru Tort de Ciocolata cu m&m’s
Spargem ouale intr-un vas, adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa si mixam 4 minute.
Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.
Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.
Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.
Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.
Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180C/25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.
Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.
Dupa racire, blatul se taie in trei foi de dimensiune egala.
Preparare Crema pentru Tort de Ciocolata cu m&m’s
Se toarna smantana intr-o cratita.
Se pune la foc mediu si amestecam pana se ajunge la punctul de fierbere.
Se inchide focul , se adauga ciocolata si amestecam bine.
Dupa 5 minute adaugam esentele si amestecam.
Se lasa sa se raceasca, se pune la rece 1 ora si se mixeaza pana incepe sa se ingroase.
Crema se imparte in trei parti egale.
Preparare Sirop
Amestecam energic apa cu zahar, extract de vanilie si esenta rom.
Asamblare Tort de Ciocolata cu m&m’s
Punem prima foaie de blat pe un platou.
Trampam cu sirop, adaugam prima parte de crema si intindem uniform.
Adaugam a doua foaie de blat si presam usor.
Trampam cu sirop , adaugam a doua parte de crema si o intindem uniform.
Asezam ultima foaie de blat si presam usor.
Imbracam tortul cu restul de crema si il punem la rece pentru 3 ore.
Preparare Glazura de cacao – reteta aici .
Dupa prepararea glazurii si racire, scoatem tortul de la rece si il glazuram.
Se transfera pe platou si se decoreaza cu bomboane m&m’s.
Se pune la rece 30 minute si apoi se portioneaza.
Sa aveti pofta!