full screen background image

Tort de ciocolata cu m&m’s

Cel mai bun Tort de Ciocolata! Cu gust intens de ciocolata, crema fina si aromata, tortul de ciocolata cu m&m’s este surpriza perfecta pentru cei dragi.

Tort de ciocolata cu m&m’s

Timp preparare:

1 ora

Portii:

8/ forma 20 cm.

Ingrediente:

Blat - 5 oua, 150 gr zahar, 30 gr cacao, 120 gr faina, 1 lingura apa, 1 praf sare.Crema - 250 gr smantana pentru frisca, 250 gr ciocolata, 1 lingurita esenta rom.Sirop - 150 ml apa, 70 gr zahar, 1 lingurita extract rom, 1 lingurita extract vanilie.Glazura - 4 linguri zahar , 1 pliculet zahar vanilat , 4 linguri apa , 80 gr unt cu un continut ridicat de grasime, 2 linguri cacao.Decor - bomboane m&m's

Instructiuni preparare

Preparare Blat Cacao pentru  Tort de Ciocolata cu  m&m’s

Spargem ouale intr-un  vas,  adaugam zaharul , zaharul vanilat, praful de sare, apa  si mixam 4 minute.

Prin mixare compozitia va creste in volum si va avea consistenta pufoasa.



Faina se amesteca cu cacaua, compozitia formata se trece prin sita apoi se adauga peste compozitia de oua.

Amestecam usor , de jos in sus, pana vom incorpora toata cantitatea de faina cu cacao.

Turnam compozitia intr-o forma sau cratita , dimensiune 20 cm, tapetata cu hartie de copt.

Coacem blatul  in cuptorul preincalzit la 180C/25-30 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Se scoate din forma si se aseaza pe un gratar de racire.

Tort de ciocolata cu m&m's

Dupa racire, blatul  se taie in trei foi de dimensiune egala.



Preparare Crema  pentru Tort de Ciocolata cu m&m’s

Se toarna  smantana intr-o cratita.

Se pune la foc mediu si amestecam  pana se ajunge la punctul de fierbere.

Se inchide focul , se adauga ciocolata si amestecam  bine.

Dupa 5 minute adaugam esentele si amestecam.

Se lasa  sa se raceasca, se pune la rece 1 ora si se mixeaza pana incepe sa se ingroase.

Crema se imparte in trei parti egale.

Preparare Sirop 

Amestecam energic apa cu zahar,  extract de vanilie si  esenta rom.



 

Asamblare Tort de Ciocolata cu m&m’s

Punem prima foaie de blat pe un platou.

Trampam cu sirop,  adaugam prima parte de crema si intindem uniform.

Adaugam a doua foaie de blat si presam usor.

Trampam cu sirop , adaugam a doua parte de crema si o intindem uniform.

Asezam ultima foaie de blat si presam usor.

Imbracam tortul cu restul de crema si il punem la rece pentru 3 ore.

Tort de ciocolata cu m&m's



Preparare Glazura de cacao – reteta aici .

Dupa prepararea glazurii si racire, scoatem tortul de la rece si il glazuram.Tort de ciocolata cu m&m's

Se transfera pe platou si se decoreaza cu bomboane m&m’s.

Tort de ciocolata cu m&m'sSe pune la rece 30 minute si apoi se portioneaza.

Tort de ciocolata cu m&m's

Sa aveti pofta!




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress