Prajitura cu visine si cacao

Prajitura cu visine este un desert pufos si racoros , prajitura perfecta pentru cei mici.
Ingrediente:

5 oua, 100 ml apa minerala, 2 linguri cacao , 100 ml ulei, 200 gr zahar, 220 gr faina (200 gr compozitie + 20 gr prafuit visinele ), 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt stins in zeama de lamaie, 1 praf de sare, 25 visine .

Timp preparare

45 min

Nr. portii

16

4.8/5 - (114 votes)

1. Visinele  se spala apoi  indepartam samburii .

2. Albusul se bate pana devine spuma, se adauga zaharul si mixam pana se dizolva. Separat se mixeaza pentru 1 min – uleiul, galbenusurile, praful de sare, praful de copt stins, vanilia si apa minerala. Compozitia de albus si galbenus se amesteca usor.

3. Se adauga faina si amestecam pana se incorporeaza.

prajitura cu visine 7

4. Din compozitia formata 1/4 se amesteca cu cacao.

5. Intr-o tava ( 20×30 ) tapetata cu hartie de copt se adauga compozitia alba.

prajitura cu visine 6

6. Adaugam din loc in loc compozitia de cacao,  amestecam usor cu o furculita pana  vom obtine o compozitie maromata.

prajitura cu visine 5

7.  Visinele se prafuiesc cu faina si se adauga peste compozitie.

prajitura cu visine 4

8. Coacem prajitura la 180°C pentru 35-40 min.

prajitura cu visine 1

9. Dupa coacere se scoate pe un gratar ,  se lasa sa se racesca complet si se portioneaza.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Prajitura cu visine si cacao”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.