Prajitura cu dovleac copt si nuca

Prajitura pufoasa cu dovleac copt , nuca si gem de prune ! Bunatatile toamnei ne asteapta , profitati din plin!
Ingrediente:

6 oua, 180 gr zahar, 200 gr dovleac copt, 5 linguri ulei, 220 gr faina, 50 gr nuca maruntita, 1/2 plic praf de copt, 1/2 lingurita scortisoara, 1 plic zahar vanilat, 1 praf sare.

Decor - 100 gr gem de prune, 70 gr nuca maruntita.

Timp preparare

45 min

Nr. portii

24 buc

4.8/5 - (123 votes)

Dovleacul copt se paseaza si se pune intr-un bol mai mare .

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-8

Adaugam  galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Albusurile se bat spuma iar faina se amesteca cu praful de copt.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-7

Peste compozitia de dovleac adaugam albusurile spuma.

Amestecam usor de jos in sus apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si nuca.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-6

Se amesteca usor pana se incorporeaza toate ingredientele.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-5

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava  (20×30) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza la suprafata.

Se coace cca  20 minunte la foc potrivit.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-4

Dupa coacere se lasa sa se racesca complet .

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-3

Se unge suprafata cu gem de prune si se presara nuca macinata.

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nuca-reteta-9

prajitura-cu-dovleac-copt-si-nucaPofta Buna!

 

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.