Cand ai pofta de ceva dulce, prajitura cu ciocolata e mereu o alegere buna. Se face usor, din ingrediente simple, pe care sigur le ai deja in bucatarie. Nu e nevoie de tehnici complicate sau echipamente speciale, doar de un pic de rabdare si chef de ceva bun.
Desertul care iti face ziua mai buna
Vrei un desert simplu, aromat si plin de gust? Prajitura cu ciocolata e exact ce ai nevoie! Se face usor, are o textura densa si un gust intens de ciocolata.Fie ca o faci pentru tine, pentru familie sau pentru musafiri, succesul e garantat! Daca vrei o prajitura cu blat si ciocolata, testeaza Prajitura Televizor!
Cum pregatesti cea mai buna prajitura cu ciocolata
Ai nevoie de ingrediente de baza si de chef de rasfat. Reteta asta e ideala pentru momentele cand ai pofta de ceva dulce si bun. Nu uita sa o testezi!
Primul pas in realizarea retetei este obtinerea Cremei pentru prajituri – reteta click aici.
Preparare foi Prajitura cu ciocolata
Punem intr-un vas: laptele, ouale , zaharul, zaharul vanilat , bicarbonatul stins in zeama de lamaie , praful de sare si uleiul.
Mixam pana se dizolva zaharul.
Faina se amesteca cu cacao si se trec prin sita. Compozitia formata se adauga treptat peste compozitia de oua.
Amestecam pana se incorporeaza.
Vom obtine un aluat omogen si care nu se lipeste de maini.
Aluatul se imparte in patru parti egale, 4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.
Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei, intr-un strat fin. Cuptorul se preinclazeste la 180 C.
Se tapeteaza blatul de lucru cu faina si se intinde prima foaie, cu ajutorul unei merdenele.
Se aseaza pe dosul tavii, ajutandu-ne de merdenea, si o intindem pe toata suprafata.
Indepartam surplusul de aluat (taiem cu un cutit bine acutit) si coacem foile una cate una in cuptorul preincalzit 180C , timp de 7-10 min.
Foaia e gata cand devine usor aurie la margini. Le lasam sa se racoreasca.
Asamblare Prajitura cu ciocolata
Din crema oprim 2-3 linguri pentru decorul prajiturii. Restul de crema se imparte in 3 parti egale.
Pe o tava de dimensiune mai mare decat marimea foii se aseaza prima foaie, se intinde o parte din crema, a doua foaie – a doua parte din crema, a treia foaie – ultima parte din crema si ultima foaie.
Presam usor, acoperim cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.
Se pune la rece pentru minim 6 ore (de preferat peste noapte) sa se inmoaie foile si apoi se decoreaza.
Decor Prajitura cu ciocolata
Se unge suprafata prajiturii cu restul de crema (oprita pentru decor).
Se razuie ciocolata pe toata suprafata, se indeparteaza marginile si o portionam.
Se pastreaza la rece. Sa aveti pofta !
Vezi si reteta=>Prajitura Alba ca Zapada
2 thoughts on “Prajitura cu ciocolata”
Buna ziua,
Crema cum se prepară?
Trimitem Rețete de prăjituri