full screen background image




Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata este desertul nelipsit de la mesele festive . Este un desert din foi pe baza de cacao, crema fina si decor de ciocolata. Va invit sa testati reteta !

Prajitura cu ciocolata

Timp preparare:

1 ora si 40 minute.

Portii:

20 bucati ( tava de copt diametru 30x20).

Ingrediente:

Foi - 3 oua, 150 gr zahar, 65 ml ulei, 65 ml lapte, 32 gr cacao neagra, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 550 gr faina, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 1 lingura zeama de lamaie.1 portie Crema pentru prajituri (800 ml lapte, 100 gr amidon, 3 oua, 1 lingurita esenta de vanilie, 1 praf de sare, 130 gr zahar, 100 gr unt, 100 gr ciocolata alba).Decor - 80 gr ciocolata 50% cacao.




Instructiuni preparare

 

Prajitura cu ciocolata

 


Primul pas in realizarea retetei este  obtinerea Cremei  pentru prajituri – reteta click aici.

Preparare foi Prajitura cu ciocolata

Punem intr-un vas:   laptele, ouale , zaharul, zaharul vanilat , bicarbonatul stins in zeama de lamaie , praful de sare si uleiul.

Mixam pana se dizolva zaharul.

Faina se amesteca cu cacao si se trec prin sita. Compozitia formata se adauga treptat peste compozitia de oua.

Amestecam  pana se incorporeaza.


Vom obtine un aluat omogen si care nu se lipeste de maini.

Aluatul se imparte in patru parti egale,  4 foi de marimea unei tavi 30x20cm.

Se unge dosul tavii (tava intoarsa cu fundul in sus) cu ulei,  intr-un strat fin. Cuptorul se preinclazeste la 180 C.

Se tapeteaza blatul de lucru cu faina si se intinde prima foaie,  cu ajutorul unei  merdenele.

Se aseaza pe dosul tavii, ajutandu-ne de merdenea, si o intindem pe toata suprafata.

Indepartam  surplusul de aluat (taiem cu un cutit bine acutit) si coacem  foile una cate una in cuptorul preincalzit 180C , timp de 7-10 min.
Foaia e gata cand devine usor aurie la margini.  Le lasam sa se racoreasca.

Asamblare Prajitura cu ciocolata

Din crema oprim 2-3 linguri pentru decorul prajiturii. Restul de crema se imparte in 3 parti egale.

Pe o tava de dimensiune mai mare decat   marimea foii se aseaza prima foaie, se intinde o parte  din crema, a doua foaie – a doua  parte  din crema,  a treia foaie –  ultima parte  din crema si ultima foaie.

Presam usor, acoperim cu folie alimentara si asezam un blat din lemn + o greutate de cca 1 kg.

Prajitura cu ciocolataSe pune la rece pentru  minim 6 ore (de preferat peste noapte) sa se inmoaie foile si apoi se decoreaza.


Decor Prajitura cu ciocolata

Se unge suprafata prajiturii cu restul de crema (oprita  pentru decor).

Prajitura cu ciocolataSe razuie ciocolata pe toata suprafata, se indeparteaza marginile si o portionam.

Prajitura cu ciocolata

Se pastreaza la rece. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta=>Prajitura Alba ca Zapada

Vezi si alte retete delicioase




One thought on “Prajitura cu ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress