Prajitura cu visine si mousse de ciocolata

Prajitura cu visine si mousse de ciocolata, un desert fin si aromat. Foi pufoase cu cacao, mousse de ciocolata si visine parfumate. Testeaza reteta!
Ingrediente:

2 Foi rulada cu cacao - 6 oua, 120 gr zahar, 100 gr faina, 20 gr cacao, 1 praf de sare.

Mousse de ciocolata - 200 gr ciocolata cu lapte, 50 gr ciocolata 52% cacao, 600 ml smantana pentru frisca, 50 gr zahar, 1/2 lingurita extract de vanilie, 10 gr gelatina+ 20 ml lapte, 200 gr visine fara samburi +30 gr zahar.

Timp preparare

50 minute.

Nr. portii

20

5/5 - (24 votes)

Prajitura cu visine si mousse de ciocolata. Reteta Prajitura cu visine si mousse de ciocolata
Preparam foile de rulada.

Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pentru 1 minut.

Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o spuma densa.

Adaugam galbenusurile, mixam 5 secunde si adaugam faina amestecata cu cacaua.

Compozitia se aseaza pe doua hartii  de copt (dimensiune tava -30×20 cm ) si se intinde uniform.

Se coace la foc mediu 8-10 minute  (in cuptorul preincalzit la 180 C) .

Dupa coacere, foile se desprind usor de hartie.

*Daca cuptorul nu va permite coacerea ambelor foi, impartiti compozitia si coaceti foile pe rand.

Amestecam visinele cu zahar si le punem la rece.

Preparare Mousse de ciocolata

Amestecam gelatina cu laptele si o lasam  la hidratat pentru 10 minute.

Punem intr-o cratita  ciocolata si  200 ml smanatana pentru frisca.

Asezam cratita  la foc mic si amestecam pana se dizolva ciocolata.

Din compozitia obtinuta oprim un sfert pentru glazurat prajitura.

Gelatina hidratata se pune pe baie de abur si amestecam pana se dizolva complet.

Adaugam gelatina hidratata in compozitia de ciocolata  si amestecam.

Lasam sa se racesca complet, amestecand periodic.

Mixam cu zahar restul de smantana pentru frisca (400 ml).

Amestecam compozitia de ciocolata racita cu frisca si extractul de vanilie.

Asamblare Prajitura cu visine si mousse de ciocolata 

Tapetam o tava de 30×20 cm  cu folie alimentara.

Asezam prima foaie de rulada si turnam compozitia de mousse.

Adaugam visinele scurse, din loc in loc.

Asezam a doua foaie de rulada si presam usor.

Turnam restul de compozitie cu ciocolata (oprita pentru glazurat) pe suprafata prajiturii.

Punem tava la rece pentru minim 2 ore.

Indepartam marginile si se portioneaza in 20 bucati.

Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.

Sa aveti pofta!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *