Prajitura cu branza dulce si visine. Reteta fara blat

Cea mai buna Prajitura cu branza dulce si visine in varianta fara blat! Va garantez ca nu ati mancat o prajitura mai buna ca aceasta. Finete, fragezime, aroma, pufosenie, toate intr-o singura bunatate de Prajitura cu branza dulce si visine. Servita rece sau usor calduta, prajitura incanta prin savoare. Vino si tu in universul magic al dulciurilor pregatite in casa!
Ingrediente:

Blat - 650 gr branza dulce, 100 gr smantana grasa, 3 oua, coaja de la o lamaie, 150 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 100 gr faina, 5 gr praf de copt, 1 praf de sare, 120 gr visine fara samburi.
Pentru uns forma - 10 gr unt, 10 gr faina.
Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

10/ tava rotunda cu diametru 28cm/ 4cm.

4.9/5 - (15 votes)

Cea mai buna Prajitura cu branza dulce si visine in varianta fara blat! Va garantez ca nu ati mancat o prajitura mai buna ca aceasta. Finete, fragezime, aroma, pufosenie, toate intr-o singura bunatate de Prajitura cu branza dulce si visine. Servita rece sau usor calduta, prajitura incanta prin savoare. Vino si tu in universul magic al dulciurilor pregatite in casa!

Prajitura cu branza dulce si visine.

Pentru acesta reteta am folosit visine congelate. Dupa decongelare le-am pus intr-o sita, la scurs. Cantitatea rezultata a fost 120 gr.

Separam albusurile de galbenusuri.

Punem intr-un vas: branza dulce, smantana, galbenusurile, coaja razuita de lamaie si zahar vanilat.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam zaharul si continuam mixarea pana se dizolva.

Adaugam compozitia peste crema de branza.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si mixam pentru cateva secunde.

Turnam compozitia in tava unsa cu unt si presarata cu faina.

Adaugam visinele scurse, din loc in loc, in mod uniform. Le presam putin.

Prajitura cu branza dulce si visine.

Punem la copt pentru 50 minute,  in cuptorul preincalzit la 180C, fara ventilatie.

Prajitura cu branza dulce si visine.

Dupa coacere, prajitura se lasa sa se raceasca si apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.

Prajitura cu branza dulce si visine. Portionam si servim.

Prajitura cu branza dulce si visine.Sa aveti pofta!

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle