Cozonac cu stafide si rahat, de post

Cozonacul cu stafide si rahat este un desert nelipsit in perioada postului . Cozonacul de post are o textura pufoasa , este aromat si se pregateste usor.
Ingrediente:

Aluat - 500-530 gr faina, 100 ml apa calda, 40 gr drojdie proaspata, 180 ml apa minerala, 120 gr zahar, 100 ml ulei ( pentru aluat si modelat), 10 gr zahar vanilat, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf sare.

Umplutura - 150 gr rahat , 100 gr stafide , 10 gr esenta de rom.

Umplutura - 150 gr rahat , 100 gr stafide , 10 gr esenta de rom. Decor- zahar pudra vanilat.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

1 cozonac (30.5x11.5x6.8 cm)

4.9/5 - (7 votes)

Cozonac cu stafide si rahat, de post reteta. Cum facem cozonacul de post? Reteta Cozonac cu stafide si rahat, de post.

Cozonac cu stafide si rahat, de post

Rahatul se taie cubulete, stafidele se amesteca cu esenta de rom.

Pregatim maia din 100 gr faina , 100 ml apa calda, 40 gr drojdie proaspata si 20 gr zahar.

Amestecam drojdia cu apa calda si zahar pana se dizolva complet.

Adaugam faina si amestecam bine.

Se lasa la crescut cateva minute , pana isi dubleaza volumul.

Intr-un vas amestecam apa minerala calduta cu restul de zahar ( 100 gr) , uleiul ( 80 ml ) , zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si sarea.

Amestecam pana zaharul se dizolva complet .

Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua crescuta.

Adaugam treptat restul de faina ( 400-430 gr) si amestecam.



Aluatul obtinut se pune intr-un vas uns cu ulei ( la loc caldut)  si se lasa pana isi dubleaza volumul.

Aluatul a crescut pana si-a dublat volumul .

Pe un blat uns cu ulei , aluatul de cozonac  se intinde intr-o foaie de grosime potrivita.

Adaugam rahatul si stafidele , presam usor si rulam strans .

Cozonacul format se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la loc cald pentru 20 minute.

Cozonacul se introduce in cuptorul preincalzit la 200 C pentru 10 minute.

Scadem temperatura la 180 C si se continua coacerea timp de 35 minute.

Se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza.

Cozonac cu stafide si rahat, de post

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Prajitura cu branza dulce si bezea

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.