full screen background image

Foi Dobos cu cacao

Foi Dobos cu cacao pentru cele mai bune deserturi de casa. Din ingrediente putine si la indemana, foile Dobos cu cacao se pregatesc rapid, iar impreuna cu o crema delicioasa obtinem un desert minunat. Datorita structurii , foile Dobos cu cacao se utilizeaza cu usurinta , nu sunt casante si sunt delicioase.

Foi Dobos cu cacao

Timp preparare:

40 minute

Portii:

6 foi - 1 tort cu diametrul de 18-20 cm.

Ingrediente:

6 oua, 120 gr zahar , 90 gr faina, 30 gr cacao, 1 praf sare.

Instructiuni preparare

Se impart ingredientele in 3 parti  ( 2 oua+40 gr zahar +30 gr faina +10 gr cacao+ 1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.

Faina se amesteca cu cacao si se trec prin sita.

Ouale se separa.  Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile  si le adaugam  peste  albusurile batute.

Amestecam usor si adaugam compozitia de faina cu cacao.



Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

Pe o hartie de copt trasam  forma tortului ( 2 cercuri ) , punem compozitia obtinuta si o intindem uniform.

Foile Dobos cu cacao  se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.



Dupa coacere, folile dobos cu cacao se lasa la racit si apoi le desprindem de pe hartia de copt.

In forma rotunda, foile dobos cu cacao  se folosesc la obtinerea celor mai bune prajituri de casa sau tort.




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress