Nectar de caise

Aroma de sezon! Daca vrei sa iti pastrezi pentru iarna savoarea caiselor, iata o reteta simpla de nectar.
Ingrediente:

2 kg caise

500 gr zahar

1 l apa

zeama de la 1 sfert de lamaie

Timp preparare

60 min

Nr. portii

4

4.1/5 - (18 votes)

Se aleg caise coapte, sanatoase, se spala, se lasa sa se scurga apa, dupa care se curata de coaja si se scot samburii.

Se pun intr-un blender impreuna cu 500 ml apa, zeama de lamaie si mixam pana obtinem o consistenta omogena.

nectar de caise

 

 

Compozitia formata se amesteca cu restul de apa, zahar si se pune la fiert pentru 1 min.

Se ia nectarul de pe foc si se pune la sticle. Sticlele nu se vor umple complet, ci se va lasa spatiu liber de doua degete, le capsam dupa care se pun la sterilizat. Timp de sterilizat in baie de apa 15 min.

Pentru diabetici – zaharul se poate elimina iar la servire se poate adauga miere sau indulcitor.

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle