Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede din aluat cu osanza , gem de prune si vanilie. Ti se topesc in gura... sunt atat de bune.
Cornulete fragede cu gem
Ingrediente:

1 portie Aluat cu osanza

Umplutura - 200 gr gem de prune

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

~ 96 bucati

4.4/5 - (37 votes)

Reteta Cornulete fragede cu gem. Retete simple cornulete cu gem. Reteta de cornulete.

Cornulete fragede cu gem

Aluatul cu osanza (reteta aici) se imparte in doua parti egale si se intinde pe blatul de lucru cu ajutorul fainii.

Cu un cutit ascutit taiem aluatul in fasii (4 parti) apoi in triungiuri, vezi foto.



Pe fiecare triunghi asezam gem (cu ajutorul unui pos cu dui sau cu o lingurita ).

Fiecare triunghi se ruleaza (strans) de la baza spre varf .

Cornuletele formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le coacem in cuptorul preincalzit la 180C timp de 20 minute, apoi le scoatem si le presaram cu zahar pudra vanilat.

Pofta Buna!

Citeste si Reteta: Cornulete fragede cu osanza si rahat

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.