Cornulete fragede cu gem. Cornulete fragede cu gem retete. Cornulete fragede.
Preparare Umplutura Cornulete fragede cu gem
Punem gemul de prune intr-un bol, adaugam coaja de portocale confiata si taiata cubulete.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Preparare Aluat
Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) cu zaharul pudra si mixam.
Adaugam galbenusurile si mixam 2 minute.
Adaugam iaurtul, zaharul vanilat si praful de sare.
Mixam 1 minut si adaugam faina.
Amestecam pana se incorporeaza complet.
Aluatul format se imparte in bile , iar fiecare bila se intinde sub forma rotunda cu ajutorul unui praf de faina.
Foaia formata se taie in 8 triunghiuri si adaugam pe fiecare cate o lingurita de umplutura.
Rulam strans pornind de la baza.
Cornulete formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Din aluatul obtinut am copt 4 tavi de cornulete.
Cornulete pun in cuptorul preincalzit la 180C si se coc pana devin aurii.
Le lasam sa se raceasca cateva momente, le punem intr-un bol si presaram zahar pudra.
Le tavalim si amestecam usor pana sunt pudrate complet.
Le asezam pe platouri de servire.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta =>Cornuri de post cu rahat
2 thoughts on “Cornulete fragede cu gem”
Bună! Pot înlocui untul cu untură?
Da, se poate.