Cornulete fragede cu gem

Cornulete fragede cu gem, un desert foarte aromat si delicios. Reteta  se prepara usor, iar cornuletele sunt de o fragezime maxima. Cornulete fragede cu gem pentru mese in familie.
Cornulete fragede cu gem
Ingrediente:

Aluat - 300 gr unt 82% grasime, 250 gr iaurt simplu 3,5 % grasime, 150 gr zahar pudra, 4 galbenusuri, 10 gr zahar vanilat, 1 praf sare, 900 gr faina alba.

Umplutura - 500 gr gem prune, 50 gr coaja de portocale confiata sau coaja de portocale razuita.

Decor -zahar pudra vanilat.

Timp preparare

1.5 ore.

Nr. portii

40 bucati.

4.5/5 - (31 votes)

Cornulete fragede cu gem. Cornulete fragede cu gem retete. Cornulete fragede.

Preparare Umplutura Cornulete fragede cu gem

Punem gemul de prune intr-un bol, adaugam coaja de portocale confiata si taiata cubulete.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Preparare Aluat 

Punem intr-un bol untul ( la temperatura camerei) cu zaharul pudra si mixam.

Adaugam galbenusurile si mixam 2 minute.

Adaugam iaurtul, zaharul vanilat si praful de sare.

Mixam 1 minut si adaugam faina.

Amestecam pana se incorporeaza complet.

Aluatul format se imparte  in bile , iar fiecare bila se intinde sub forma rotunda cu ajutorul unui praf de faina.

Foaia formata se taie in 8 triunghiuri si adaugam pe fiecare cate o  lingurita de umplutura.

Rulam strans pornind de la baza.

Cornulete formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Din aluatul obtinut am copt 4 tavi de cornulete.

Cornulete pun in cuptorul preincalzit la 180C si se coc pana devin aurii.

Le lasam sa se raceasca cateva momente, le  punem  intr-un bol si presaram  zahar pudra.

Le tavalim si amestecam usor pana sunt pudrate complet.

Le asezam pe platouri de servire.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta =>Cornuri de post cu rahat

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

2 thoughts on “Cornulete fragede cu gem”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *