full screen background image

Cornuri de post cu rahat

Cornuri pufoase cu rahat in varianta de post. Este o reteta simpla , usoara si la indemana. Cornurile de post cu rahat sunt ideale pentru pachetelul celor mici si celor mari .

Cornuri de post cu rahat

Timp preparare:

1 ora si 30 minute

Portii:

12 bucati.

Ingrediente:

Aluat - 500 gr faina, 120 ml apa calda, 15 gr drojdie uscata, 150 ml apa minerala, 120 gr zahar, 80 ml ulei, 10 gr zahar vanilat, coaja rasa de la o lamai, 1 praf sare.Umplutura - 250 gr rahat de fructe.Sirop - 80 ml apa, 50 gr zahar, 10 gr zahar de vanilie.

Instructiuni preparare

Reteta Cornuri de post cu rahat. Retete Cornuri de casa. Cornulete cu rahat.

Pregatim maia  din 100 gr faina , 120 ml apa calda, 15 gr drojdie uscata si 20 gr zahar.

Amestecam drojdia cu apa calda si zahar pana se dizolva complet.

Adaugam faina  si amestecam bine.

Se lasa la crescut cateva minute , pana isi dubleaza volumul.

Intr-un vas amestecam apa minerala calduta cu restul de zahar ( 100 gr) , uleiul ( 60 ml) , zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si sarea.

Amestecam pana zaharul se dizolva complet .

Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua crescuta.



Adaugam treptat restul de faina ( 400 gr) si amestecam.

Aluatul obtinut se pune la loc caldut si se lasa pana isi dubleaza volumul.

Aluatul a crescut foarte frumos 🙂

Aluatul se pune pe blatul uns cu ulei si se imparte in 12 bucati egale.

Rahatul de fructe se taie in bucati potrivite si aproximativ egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua (sau cu mana ) in forma de triunghi.

Asezam  3 bucati de rahat si rulam . Vezi foto.

Rulam aluatul , astfel incat varful triunghiului sa ramana sub corn.

Punem cornurile formate in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam 15 minute la loc caldut.

Am format cornurile in doua etape, 6 cu 6. Asa arata cornurile mele dupa 15 minute – vezi foto.



Se coc in cuptorul preincalzit la  180C,  timp de 20 minute.

cornuri de post cu rahat

Siropul se obtine prin amestecarea apei cu zahar si zahar vanilat.

Cornurile fierbinti  se ung cu sirop.

cornuri de post cu rahat Si sectiunea Cornuri pufoase de post cu rahat .

cornuri de post cu rahat

Se servesc calde. Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Cornulete fragede  cu gem.

Cornuri de post cu rahat
(5 voturi)

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress