Reteta Cornuri de post cu rahat. Retete Cornuri de casa. Cornulete cu rahat.
Pregatim maia din 100 gr faina , 120 ml apa calda, 15 gr drojdie uscata si 20 gr zahar.
Amestecam drojdia cu apa calda si zahar pana se dizolva complet.
Adaugam faina si amestecam bine.
Se lasa la crescut cateva minute , pana isi dubleaza volumul.
Intr-un vas amestecam apa minerala calduta cu restul de zahar ( 100 gr) , uleiul ( 60 ml) , zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si sarea.
Amestecam pana zaharul se dizolva complet .
Compozitia obtinuta se amesteca cu maiaua crescuta.
Adaugam treptat restul de faina ( 400 gr) si amestecam.
Aluatul obtinut se pune la loc caldut si se lasa pana isi dubleaza volumul.
Aluatul a crescut foarte frumos 🙂
Aluatul se pune pe blatul uns cu ulei si se imparte in 12 bucati egale.
Rahatul de fructe se taie in bucati potrivite si aproximativ egale.
Fiecare bucata de aluat se intinde cu merdeneaua (sau cu mana ) in forma de triunghi.
Asezam 3 bucati de rahat si rulam . Vezi foto.
Rulam aluatul , astfel incat varful triunghiului sa ramana sub corn.
Punem cornurile formate in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam 15 minute la loc caldut.
Am format cornurile in doua etape, 6 cu 6. Asa arata cornurile mele dupa 15 minute – vezi foto.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180C, timp de 20 minute.
Siropul se obtine prin amestecarea apei cu zahar si zahar vanilat.
Cornurile fierbinti se ung cu sirop.
Si sectiunea Cornuri pufoase de post cu rahat .
Se servesc calde. Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Cornulete fragede cu gem.