Gogosi la cuptor

Gogosi la cuptor in varianta de post - un desert pufos si aromat !
Ingrediente:

Aluat - 400 gr faina alba superioara + 40 gr pentru intins aluatul , 200 ml apa calduta, 80 gr zahar, 1 plic zahar vanilat, 1 cub drojdie proaspata -25 gr, 1 praf sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie.

Decor - 50 gr margarina topita, 1 lingurita scortisoara, 80 gr zahar.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

12

3.7/5 - (39 votes)

1. Intr-un vas se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.

2. Se adauga treptat faina , amestecam  apoi framantam pana  obtinem  un aluat omogen.

gogosi la cuptor 4

3. Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.

gogosi la cuptor5

4. Prafuim blatul de lucru cu faina si intindem aluatul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.

 

gogosi la cuptor 6

5. Cu ajutorul unei forme rotunde (pahar – 100 ml) , decupam gogosile . Pentru a decupa centrul fiecarei gogosi folosim o forma mai mica.

gogosi la cuptor 7

6. Tapetam o tava cu hartie de copt ,  asezam usor gogosile si  lasam  spatiu intre ele cca 3 cm.

 

 

7. Asezam tava intr-un loc caldut si lasam gogosile la dospit pana isi dubleaza volumul.

 

gogosi la cuptor 9

8. Gogosile se coc cca 20 minute la foc potrivit , se scot din cuptor si le lasam cateva momente sa se racesca.

gogosi la cuptor reteta

9. Le ungem cu margarina topita apoi le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara.

gogosi la cuptor 1

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *