1. Intr-un vas se adauga: apa calduta, zaharul, drojdia, coaja de lamaie, sarea si vanilia. Se amesteca energic cca 2-3 min.
2. Se adauga treptat faina , amestecam apoi framantam pana obtinem un aluat omogen.
3. Aluatul obtinut se pune la dospit (la loc cald), cca 30 min, pana isi dubleaza volumul.
4. Prafuim blatul de lucru cu faina si intindem aluatul intr-o foaie de cca 1 cm grosime.
5. Cu ajutorul unei forme rotunde (pahar – 100 ml) , decupam gogosile . Pentru a decupa centrul fiecarei gogosi folosim o forma mai mica.
6. Tapetam o tava cu hartie de copt , asezam usor gogosile si lasam spatiu intre ele cca 3 cm.
7. Asezam tava intr-un loc caldut si lasam gogosile la dospit pana isi dubleaza volumul.
8. Gogosile se coc cca 20 minute la foc potrivit , se scot din cuptor si le lasam cateva momente sa se racesca.
9. Le ungem cu margarina topita apoi le tavalim prin zahar amestecat cu scortisoara.
Pofta Buna!