Budinca de orez cu visine

Aromata si cremoasa, budinca de orez cu visine este un desert simplu si la indemana oricui. Profitati din plin de fructe!
Ingrediente:

1 l lapte

200 gr orez cu bob rotund

50 gr zahar

1 baton scortisoara

1 lingurita amidon

1 pliculet zahar vanilat

Sos de visine - 300 gr visine, 50 gr zahar, 150 ml apa, 1 lingurita amidon, 1 lingurita esenta de rom

Timp preparare

40 min

Nr. portii

4

4.7/5 - (18 votes)

Se pun la fiert laptele (800 ml) cu zaharul si batonul de scortisoara. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca. Se fierbe timp de 15-18  min, la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se lipi.

Cand orezul este aproape fiert se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte  (200 ml) si se mai fierbe 2-3 min.

Orezul fiert se lasa sa se racesca cateva minute apoi se pune in 4 boluri micute.

Visinele fara codite, se spala apoi le indepartam samburii.

Intr-o cratita se pune apa, zaharul, visinele si se lasa sa fiarba cca 3 min. Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si se adauga peste visine. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min. Adaugam esenta de rom si amestecam. Se lasa sa se racesca 1-2 min apoi se pune peste budinca de orez.

Se lasa sa se racesca complet apoi se introduc la rece pana in momentul servirii.

Budinca de orez cu visine se serveste rece. Dupa preferinta puteti adauga si o avelina de frisca 🙂

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.