Se pun la fiert laptele (800 ml) cu zaharul si batonul de scortisoara. Cand laptele incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca. Se fierbe timp de 15-18 min, la foc mic. Se amesteca des pentru a nu se lipi.
Cand orezul este aproape fiert se adauga amidonul dizolvat in restul de lapte (200 ml) si se mai fierbe 2-3 min.
Orezul fiert se lasa sa se racesca cateva minute apoi se pune in 4 boluri micute.
Visinele fara codite, se spala apoi le indepartam samburii.
Intr-o cratita se pune apa, zaharul, visinele si se lasa sa fiarba cca 3 min. Se adauga amidonul dizolvat in cateva linguri de apa rece si se adauga peste visine. Se amesteca si se mai lasa sa fiarba cca 2 min. Adaugam esenta de rom si amestecam. Se lasa sa se racesca 1-2 min apoi se pune peste budinca de orez.
Se lasa sa se racesca complet apoi se introduc la rece pana in momentul servirii.
Budinca de orez cu visine se serveste rece. Dupa preferinta puteti adauga si o avelina de frisca 🙂
Pofta Buna!