Ciresele se spala, se curata de codite si de samburi. Se pun intr-un bol cu 30 gr zahar si se amesteca usor. Bolul se acopera cu o folie alimentara si se pune la loc racoros pentru 1 ora.
Intr-un bol mixam ouale cu zahar, adaugam uleiul, laptele si zaharul vanilat. Se mixeaza cca 2-3 min, pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt si amestecam pana se incorporeaza.
Tapetam o tava (30×20) cu hartie de copt, turnam jumatate din cantitatea de aluat, adaugam ciresele in mod uniform si punem la copt cca 5 min, la foc potrivit.
Dupa acest timp adaugam si restul de aluat. Se niveleaza cu o spatula, usor , toata suprafata.
Se introduce din nou la cuptor, pentru cca 20 min, la foc potrivit.
Cand prajitura capata o culoare usor aurie se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
Se portioneaza si se pudreaza cu zahar pudra.
Pofta Buna!
6 thoughts on “Prajitura cu cirese”
Este cea mai buna reteta pentru o prajitura cu fructe din toate pe care le-am experimentat !!! Este usor de facut, nu este foarte dulce dar suficient pentru a da savoare … Multumesc pentru reteta ta !!!
Cu mare drag, Mariana!
Super.Un desert tocmai bun de acompaniat o cafea si nu numai !
Acum incerc sa o fac ,raspunsu dupa ,multumesc pentru reteta
Acuma o sa FAC prajitura multumesc pentru reteta
Spor !