Crema de ciocolata

Crema perfecta pentru cel mai bune deserturi : tort, prajituri, fursecuri si rulada. Simpla, rapida si extrem de fina!
Ingrediente:

200 gr ciocolata cu lapte (2 tablete), 3 linguri cacao, 150 gr zahar, 50 ml apa, 200 gr unt - 80% grasime, esenta de rom dupa gust.

Timp preparare

2 ore si 10 min

Nr. portii

1

4.3/5 - (72 votes)

1.Punem zaharul intr-o craticioara si adaugam apa.

2.Se pune pe foc si se lasa pana zaharul s-a dizolvat complet  amestecand periodic.

3.Adaugam untul taiat cubulete , amestecam si adaugam cacaua.

4.Se amesteca continuu si se fierbe cca 1 min.

5.Se ia de pe foc, adaugam tabletele de ciocolata cu lapte si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

crema de cioolata reteta

6.Se lasa sa se racesca , adaugam esenta de rom si mixam 1 min.

7.Se introduce  la rece pentru 1 ora apoi mixam pana se ingroasa .

crema ciocolata

Se foloseste la obtinerea prajiturilor , torturilor si fursecurilor.

crema de ciocolataSa aveti spor!

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Crema de ciocolata”

  1. Iese buna si fara esență de rom? Pot să o înlocuiesc cu esență de vanilie sau să nu mai pun nimic? Am mâncat dulciuri cumpărate în care se simțea f puternic gustul de rom. Îl detest de atunci.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.