Crema de ciocolata

Crema perfecta pentru cel mai bune deserturi : tort, prajituri, fursecuri si rulada. Simpla, rapida si extrem de fina!
Ingrediente:

200 gr ciocolata cu lapte (2 tablete), 3 linguri cacao, 150 gr zahar, 50 ml apa, 200 gr unt - 80% grasime, esenta de rom dupa gust.

Timp preparare

2 ore si 10 min

Nr. portii

1

4.3/5 - (75 votes)

1.Punem zaharul intr-o craticioara si adaugam apa.

2.Se pune pe foc si se lasa pana zaharul s-a dizolvat complet  amestecand periodic.

3.Adaugam untul taiat cubulete , amestecam si adaugam cacaua.

4.Se amesteca continuu si se fierbe cca 1 min.

5.Se ia de pe foc, adaugam tabletele de ciocolata cu lapte si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

crema de cioolata reteta

6.Se lasa sa se racesca , adaugam esenta de rom si mixam 1 min.

7.Se introduce  la rece pentru 1 ora apoi mixam pana se ingroasa .

crema ciocolata

Se foloseste la obtinerea prajiturilor , torturilor si fursecurilor.

crema de ciocolataSa aveti spor!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

3 thoughts on “Crema de ciocolata”

  1. Iese buna si fara esență de rom? Pot să o înlocuiesc cu esență de vanilie sau să nu mai pun nimic? Am mâncat dulciuri cumpărate în care se simțea f puternic gustul de rom. Îl detest de atunci.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.