Prajitura de post cu cicolata si fistic. Prajitura de post cu cicolata retete.
Punem intr-un bol: apa minerala, laptele vegetal, uleiul, zaharul, praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat.
Amestecam pana se dizolva zaharul.
Faina se amesteca cu cacaua, se trec prin sita si le adaugam peste compozitia de mai sus.
Amestecam cele doua compozitii.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si coacem blatul pentru 25 minute.
Preparare Crema de ciocolata
Intr-o craticioara, punem laptele, amidonul, zaharul si amestecam bine.
Punem craticioara la foc mediu si amestecam continu.
Dupa primul clocot mai fierbem crema 30 secunde.
Adaugam ciocolata si amestecam.
Dupa cateva momente adaugam esenta de rom si pudra de vanilie.
Amestecam si turnam compozitia peste blatul obtinut anterior.
Se presara, imediat, fisticul macinat.
Lasam prajitura sa se raceasca complet.
Dupa racire, indepartam marginile prajiturii.
Portionam prajitura – vezi foto.
Se pune pe platou si se serveste.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta: Prajitura de post cu nuca si morcovi
3 thoughts on “Prajitura de post cu cicolata si fistic”
Buna ziua, la ce va referiti cand spuneti pudra de vanilie? La zahar pudra sau la budinca de vanilie la plic?
Buna ziua! Pudra de vanilie, vedeti aici https://tinyurl.com/y5e75dbb
Multumesc pentru raspuns!