Prajitura de post cu cicolata si fistic

Prajitura de post cu cicolata si fistic este un desert  aromat si delicios. Pufosenia blatului, finetea  cremei de ciocolata, fisticul , confera prajiturii bunatate maxima. Ideala pentru candy bar sau mese in familie. Te invit sa testezi reteta Prajitura de post cu cicolata si fistic !
Prajitura de post cu cicolata si fistic
Ingrediente:

Blat - 300 gr faina alba de cozonac,  100 ml apa minerala, 100 ml lapte vegetal, 180 gr zahar, 100 ml ulei, , 32 gr cacao, 7 gr praf de copt, 1 praf de sare, 10 gr zahar vanilat.

Crema de ciocolata - 150 ml lapte, 20 gr amidon, 50 gr zahar, 60 gr ciocolata de post ( bio ,  52% cacao), 10 ml esenta rom, 1 praf pudra de vanilie.

Decor - 70 gr fistic crud macinat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24 bucati

5/5 - (5 votes)

Prajitura de post cu cicolata si fistic. Prajitura de post cu cicolata retete.

Punem intr-un bol: apa minerala, laptele vegetal, uleiul, zaharul, praful de copt, praful de sare si zaharul vanilat.

Amestecam pana se dizolva zaharul.

Faina se amesteca cu cacaua,  se trec prin sita si le adaugam peste compozitia de mai sus.

Amestecam cele doua compozitii.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C si coacem blatul pentru 25 minute.

Preparare Crema de ciocolata 

Intr-o craticioara, punem laptele,  amidonul, zaharul si amestecam bine.

Punem craticioara la foc mediu si amestecam continu.

Dupa primul clocot mai fierbem crema 30 secunde.

Adaugam ciocolata  si amestecam.

Dupa cateva momente adaugam esenta de rom si pudra de vanilie.

Amestecam si turnam compozitia peste blatul obtinut anterior.

Se presara, imediat, fisticul macinat.

Lasam prajitura sa se raceasca complet.

Dupa racire, indepartam marginile prajiturii.

Portionam prajitura – vezi foto.

Se pune pe platou si se serveste.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta: Prajitura de post cu nuca si morcovi

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.