Prajitura de post cu foi, nuca si gem

Prajitura de post cu foi, nuca si gem este un desert ideal pentru mesele festive. Reteta Prajitura de post cu foi nuca si gem este simpla, explicata pas cu pas, iar rezultatul este o bunatate.
Prajitura de post cu foi, nuca si gem
Ingrediente:

Aluat pentru foi - 250 gr margarina sau unt de cocos , 600 gr faina alba, 150 gr zahar pudra, 150 gr nuca macinata, 8 gr praf de copt, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu,  120 ml apa minerala, 10 gr zahar vanilat, 20 ml zeama de lamaie, 1 praf de sare.

Umplutura - 600 gr gem de prune, 1 lingurita scortisoara, 15 ml esenta rom.

Decor-  nuca macinata.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

30 buc

4.8/5 - (21 votes)

Prajitura de post cu foi, nuca si gem. 

Margarina (la temperatura camerei ) se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul pudra, praful de sare  si  zaharul vanilat pentru 2 minute.

 

Adaugam praful de copt, bicarbonatul  de sodiu, zeama de lamaie , apa minerala si continuam mixarea inca 2 minute. Nuca macinata se amesteca cu faina si o adaugam peste compozitia de mai sus.

Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Aluatul se imparte imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi , dimensiunea 30×20.

Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit , iar foaia se inteapa din loc in loc.



Se coace 15 minute/ 180C.

Gemul de prune se amesteca cu esenta de rom si scortisoara.

Tava pe care am copt foile se tapeteaza cu hartie de copt.

Se aseaza prima foaie si adaugam o parte din cantitatea de gem.

Se intinde uniform si procedam la fel cu restul foilor.

Dupa fiecare foaie asezata  vom presa usor cu palma.

Vom avea 4 foi si 4 straturi de gem.

Peste ultimul strat de gem presaram nuca macinata (50 gr).

Prajitura se introduce la cuptor pentru 5 minute/ 180 C.



Se lasa sa se raceasca si se acopera cu folie alimentara.

Se potioneaza a doua zi, foile au nevoie de timp pentru fragezire.

Prajitura se potioneaza in 30 bucati.

Prajitura de post cu foi, nuca si gem este frageda si gustoasa.

Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Prajitura frageda cu gem si nuca (de post)

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.