Prajitura de post cu foi, nuca si gem.
Margarina (la temperatura camerei ) se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul pudra, praful de sare si zaharul vanilat pentru 2 minute.
Adaugam praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zeama de lamaie , apa minerala si continuam mixarea inca 2 minute. Nuca macinata se amesteca cu faina si o adaugam peste compozitia de mai sus.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Aluatul se imparte imparte in 4 parti egale. Fiecare parte se intinde pe dosul unei tavi , dimensiunea 30×20.
Surplusul de aluat se indeparteaza cu un cutit , iar foaia se inteapa din loc in loc.
Se coace 15 minute/ 180C.
Gemul de prune se amesteca cu esenta de rom si scortisoara.
Tava pe care am copt foile se tapeteaza cu hartie de copt.
Se aseaza prima foaie si adaugam o parte din cantitatea de gem.
Se intinde uniform si procedam la fel cu restul foilor.
Dupa fiecare foaie asezata vom presa usor cu palma.
Vom avea 4 foi si 4 straturi de gem.
Peste ultimul strat de gem presaram nuca macinata (50 gr).
Prajitura se introduce la cuptor pentru 5 minute/ 180 C.
Se lasa sa se raceasca si se acopera cu folie alimentara.
Se potioneaza a doua zi, foile au nevoie de timp pentru fragezire.
Prajitura se potioneaza in 30 bucati.
Prajitura de post cu foi, nuca si gem este frageda si gustoasa.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Prajitura frageda cu gem si nuca (de post)