Cozonac fara framantare reteta in imagini. Cozonac fara framantare cu nuca.
Umplutura – nuca macinata se amesteca cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si albusul batut spuma.
Aluat – laptele caldut se amesteca bine cu zaharul si drojdia.
Ouale le mixam cu zeama de lamaie , zahar vanilat si sare.
Cele doua compozitii se amesteca bine cu coaja rasa de lamaie , untul topit si racit + uleiul.
Faina se cerne intr-un bol mai mare apoi adaugam compozitia formata mai sus .
Amestecam pana se incorporeaza si obtinem un aluat omogen.
Aluatul obtinut se pune intr-un vas uns cu putin ulei.
Se acopera cu folie alimentara si se pune la crescut ( la loc cald ) pana isi dubeaza volumul, la mine a fost gata intr-o ora si 30 minute.
Se pune la frigider pana a doua zi , eu l-am tinut 14 ore.
Pe blatul de lucru si prafuit cu faina am asezat aluatul . L-am prafuit cu faina si l-am intins intr-o foaie dreptunghiuara de cca 20×30 cm.
Adaugam umplutura pe toata suprafata si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se pune la loc cald si il lasam sa dopeasca pana isi dubleaza volumul ( cca 1 ora).
Se unge cu ou batut cu lapte si presaram zahar brut.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si coace timp de 25-30 minute.
Cozonacul se lasa sa se racesca in tava apoi se portioneaza in felii potrivite.
Pofta Buna!
Citeste si reteta – Cozonac pufos cu nuca
1 thought on “Cozonac fara framantare”
Arată foarte bine mulțumesc celor ce se gîndesc si la nou cei cu timp mai puțin MULTUMESC