full screen background image

Cozonac fara framantare

Cozonac pufos fara framantare – o reteta recomandata celor care nu au “TIMP”, dar doresc deserturi de casa. Cozonacul este foarte bun – pufos, aromat iar umplutura de nuca ii ofera mai multa bunatate.

Cozonac fara framantare

Timp preparare:

35 minute

Portii:

1 cozonac ( tava 32x10x7)

Ingrediente:

Aluat - 10 gr drojdie proaspata, 550 gr faina, 200 ml lapte caldut, 50 gr unt topit, 20 ml ulei, 100 gr zahar, 3 oua ( medii), 20 ml zeama lamaie, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 10 gr zahar vanilat, 3 gr sare.Umplutura- 200 gr nuca macinata, coaja rasa de la 1/2 lamaie, 50 gr zahar pudra, 1 albus de ou batut spuma, 10 gr zahar vanilat.Decor - 1 galbenus ou+1 lingura lapte, 20 gr zahar brut.

Instructiuni preparare

Cozonac fara framantare reteta in imagini. Cozonac fara framantare cu nuca.

cozonac fara framantare

Umplutura – nuca macinata  se amesteca cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si albusul batut spuma.

Aluat – laptele caldut se amesteca bine cu zaharul si  drojdia.

Ouale le mixam cu zeama de lamaie , zahar vanilat si sare.

Cele doua compozitii se amesteca bine  cu coaja rasa de lamaie ,  untul topit si racit + uleiul.

Faina se cerne intr-un bol mai mare apoi adaugam compozitia formata mai sus .

Amestecam pana se incorporeaza si obtinem un aluat omogen.

Aluatul obtinut  se pune intr-un vas uns cu putin  ulei.



Se acopera cu folie alimentara si se pune la crescut ( la loc cald )  pana isi dubeaza volumul, la mine a fost gata intr-o ora si 30 minute.

Se pune la frigider pana a doua zi , eu l-am tinut 14 ore.

Pe blatul de lucru si prafuit cu faina am asezat aluatul . L-am prafuit cu faina si l-am intins intr-o foaie dreptunghiuara de  cca 20×30 cm.



Adaugam umplutura pe toata suprafata si rulam strans.

Ruloul format se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.

Se pune la loc cald si il lasam sa dopeasca pana  isi dubleaza volumul ( cca 1 ora).

Se unge cu ou batut cu lapte si presaram zahar brut.

Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si coace timp de 25-30 minute.

cozonac fara framantare

Cozonacul se lasa sa se racesca in tava apoi se portioneaza in felii potrivite.

Pofta Buna!

Citeste si reteta – Cozonac pufos cu nuca

Cozonac fara framantare
(282 voturi)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Bomboane cu nuca de cocos (Raffaello)

Astazi ne rasfatam cu bomboane Raffaello! yam, yam...

Închide