Aluat fraged

Aluatul perfect pentru fursecuri - fraged si aromat !
Ingrediente:

100 gr unt, 80 gr zahar pudra, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita otet, 300 gr faina pentru prajituri.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1

3.9/5 - (67 votes)

1. Untul la temperatura camerei se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul pudra. Vom obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.

aluat fraged 2

2. Adaugam oul , bicarbonatul de sodiu stins in otet , zaharul vanilat si mixam pana se incorporeaza bine.

aluat fraged 1

3. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat omogen.

aluat fraged imagine

Aluatul obtinut se pune intr-o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.

4. Se utilizeaza la obtinerea deserturilor pe baza de aluat fraged: fursecuri, coji de tarte, prajituri, etc…

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Aluat fraged”

  1. Sunt f bune ,aluatul este f fraged dar daca vreti mai multe dublati cantitatile .Eu am facut ,dar nu au fost suficiente, Au tinut o saptamana intr-o punga de hartie .

  2. Buna ziua. La ce va referiti cand spuneti ca nu au fost suficiente? Din spusele dumneavoastra au tinut o saptamana.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.