Aluat fraged

Aluatul perfect pentru fursecuri - fraged si aromat !
Ingrediente:

100 gr unt, 80 gr zahar pudra, 1 ou, 1 plic zahar vanilat, 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu , 1 lingurita otet, 300 gr faina pentru prajituri.

Timp preparare

20 minute

Nr. portii

1

3.9/5 - (70 votes)

1. Untul la temperatura camerei se taie cubulete si se mixeaza cu zaharul pudra. Vom obtine o compozitie cremoasa si pufoasa.

aluat fraged 2

2. Adaugam oul , bicarbonatul de sodiu stins in otet , zaharul vanilat si mixam pana se incorporeaza bine.

aluat fraged 1

3. Adaugam treptat faina si framantam pana obtinem un aluat omogen.

 

 

aluat fraged imagine

Aluatul obtinut se pune intr-o folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 min.

4. Se utilizeaza la obtinerea deserturilor pe baza de aluat fraged: fursecuri, coji de tarte, prajituri, etc…

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Aluat fraged”

  1. Sunt f bune ,aluatul este f fraged dar daca vreti mai multe dublati cantitatile .Eu am facut ,dar nu au fost suficiente, Au tinut o saptamana intr-o punga de hartie .

  2. Buna ziua. La ce va referiti cand spuneti ca nu au fost suficiente? Din spusele dumneavoastra au tinut o saptamana.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.